2 Mayıs 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 1. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de açılış haftası programı tamamlandı.

Efes ile üzüldüğümüz, ardından Fenerbahçe’nin galibiyeti ile sevindiğimiz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Bartzokas’ın ikinci döneminde tekrar eski günlerine dönen Olymiakos geçen sezonu lider olarak tamamlamış ve finale kadar yürümüş ama Real’e kaybetmişti. Yeni sezona da seviyeyi burada tutacaklarının sinyallerini vererek başladılar. Sloukas ve Vezenkov’u kaybetmiş olmalarına, artı bu maçta Fall ve yeni transferlerden Brazdeikis’den faydalanamıyor olmalarına rağmen koç Ataman ile yeniden şahlanmak için iddialı bir kadro kuran iddialı rakipleri Panathinaikos’u Süper Kupa’dan sonra OAKA’da, kendi sahalarında da devirerek biz yine buradayız, en güçlü şampiyonluk adaylarından biriyiz mesajını verdiler. Uzatma sonunda 78-88 gibi farklı bir skorla kazandıkları bu kritik maçın ardından biz de onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Birçok basketbolsever MVP Vezenkov’un NBA’e gitmesi sonrası yerinin dolamayacağına kesin gözüyle bakıyordu hatta 4 numaraya transfer edilen Sikma’nın da çok yetersiz bir hamle olduğundan bahsediliyordu. Ancak koç Bartzokas yönetimindeki Olympiakos takımı çözümü yeni transferle değil, geçen sezonki mevcut kadronun içinden buldu. İlk hafta Panathinaikos karşısında galibiyetin başmimarı olan Alec Peters artık takımın yeni yıldızı diyebiliriz. Elbette Vezenkov ile genel anlamda farklı özelliklere sahipler ama dış şut tehditi, topsuz oyuna yatkınlığı ve oyun zekası gibi konularda aralarında benzerlik olduğunu da itiraf etmek gerekli. Derbide Pana karşısında 37 dakika sahada kalan 28 yaşındaki Amerikalı forvet, 2-2 üçlük, 5-7 ikilik, 1-1 s.atış isabetleriyle 17 sayı üretirken istatistiklerine 10 ribaund, 4 asist, 4 top çalma ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 31 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Alec Peters (Olympiakos): 17 sayı, 10 ribaund, 4 asist, 4 t.çalma, 31 verimlilik puanı
  • Lorenzo Brown (Maccabi Tel Aviv): 22 sayı (4-5 üçlük), 8 asist, 25 verimlilik puanı
  • Willy Hernangomez (FC Barcelona): 18 sayı (7-8 ikilik), 3 ribaund, 24 verimlilik puanı
  • Josh Nebo (Maccabi Tel Aviv): 14 sayı (5-6 ikilik, 4-5 s.atış), 4 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik puanı
  • Semi Ojeleye (Valencia): 19 sayı (3-4 üçlük), 7 ribaund, 23 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: