28 Nisan 2024
FIBA Şampiyonlar Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu 2. Haftanın Panoraması ve Ödüller

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde son 16 gruplarının ikinci hafta maçları tamamlandı.

3 temsilcimiz ile de üzüldüğümüz, keyifsiz bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu hafta turnuvanın tarihine geçecek bir performans izledik ve maalesef bu temsilcilerimizden biri olan Galatasaray’ın kaybettiği maçta geldi. Dijon, İstanbul’da tam 25 sayılık farktan geri dönerek turnuva tarihinin en büyük geri dönüşüne imza attı ve 93-96’lık skorla Sinan Erdem’den altın değerinde bir galibiyet çıkarmış oldu. Son çeyrekte 10-33 gibi parmak ıssırtan bir skora ve performansa imza atarak 3. çeyrekte küçük dev adam Holston ile başlattığı geri dönüşü tamamlayan koç Legname yönetimindeki Fransız ekibini biz de alkışlarla kutluyor ve onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

UCAM Murcia‘nın sezon ortası takıma eklemiş olduğu tecrübeli uzun Marko Todorovic, artık takıma iyice ısındı ve bu hafta takımının Promitheas karşısında aldığı kritik iç saha galibiyetinde dominant bir performansa imza attı. 31 yaşındaki Karadağlı uzun, 24 dakika sahada kalırken 20 sayı (8-9 ikilik, 4-5 s.atış), 8 ribaund, 3 asit, 2 top çalma, 2 blok istatistikleriyle tam 32 verimlilik puanına imza attı. Ve daha da önemlisi o sahadayken, İspanyol ekibi rakibine tam 15 sayı farkla üstünlük kurmayı başarmıştı! Biz de onu bu etkili performansından dolayı alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Marko Todorovic (UCAM Murcia): 20 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 32 vp
  • Alan Dokossi (Dijon): 17 sayı, 13 ribaund, 3 asist, 28 vp
  • Netanel Artzi (Hapoel Holon): 16 sayı, 5 ribaund, 24 vp
  • Marcelinho Huertas (Tenerife): 18 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 23 vp
  • Thomas Kennedy (Telekom Bonn): 20 sayı, 9 ribaund, 22 vp

PUAN DURUMU: