29 Nisan 2024
FIBA Şampiyonlar Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Play-In Serileri İlk Maçların Panoraması ve Ödüller (2-3 Ocak)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde play-in serilerinin ilk maçları tamamlandı.

4 temsilcimizin sahne aldığı, Galatasaray, Tofaş, Karşıyaka ile sevindiğimiz ama Darüşşafaka ile üzüldüğümüz bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona istediği gibi başlayamayan Galatasaray Ekmas, geçtiğimiz haftalarda kadrosuna Prepelic ve McCormack gibi iki önemli isimi katarak adeta seviye atlamıştı. Saha avantajının rakipte olduğu play-in serisinin ilk maçında da bu isimler onları galibiyete taşıdı. Temsilcimiz adına Prepelic en skorer isim olurken, maç boyunca pota altını domine eden McCormack da en kritik yerde sahneye çıkarak bulduğu sırtı dönük 1-1 ile takımını 70-71 öne geçirmişti zaten galibiyet de bu skorla tescillendi. Sarı kırmızılılar bu galibiyetle zorlu bir deplasmanda servis kırmayı başardı, artık İstanbul’daki 2. maçı kazanmak son 16 bileti için yeterli olacak. Biz de onları aldıkları bu değerli deplasman galibiyeti için alkışlıyor ve haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Artık Şampiyonlar Ligi’nin veteran oyuncuları arasında yer alan bir isim Joe Ragland. 34 yaşına geldi ama halen bir maestro gibi takımını yönetiyor. Koç Spanoulis de Peristeri‘de ondan en yüksek verimi alıyor diyebiliriz. İlerleyen yaşınıın etkisiyle elbette çabukluk atletizm gibi özellikleri geriye gitti ama yay gerisinden etkili bir şutör olmasının yanı sıra halen bir asist makinası! Müthiş saha görüşü ve akıllı paslarıyla play-in serisinin ilk maçında takımının Rytas deplasmanında 92-110’luk skorla elde ettiği görkemli galibiyetin mimarı oldu. 34 dakika sahada kalırken 25 sayı (4-7 üçlük, 5-9 ikilik, 3-3 s.atış), 5 ribaund, 15 asist ile tam 37 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Joe Ragland (Peristeri): 25 sayı, 5 ribaund, 15 asist, 37 vp
  • Marcus Denmon (Tofaş): 21 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 3 t.çalma, 25 vp
  • Hunter Hale (Promitheas): 25 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 t.çalma, 25 vp
  • Elijah Childs (Ludwigsburg): 13 sayı, 10 ribaund, 2 t.çalma, 2 blok, 24 vp
  • Errick McCollum (Pınar Karşıyaka): 25 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 24 vp