5 Mayıs 2024

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Kasım Ayı MVP’si: Justin Tillman

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde geride bıraktığımız Kasım ayında çekişmeli ve keyifli maçlar izledik. Zorlu dönemde bireysel performansı ile öne çıkan isim, ayın MVP’si de belli oldu.

Görünen o ki bu sezon uzunların sezonu olacak! Ekim ayının MVP’si temsilcimiz Karşıyaka’dan Vernon Carey Jr olmuştu ve Kasım ayının MVP’si de AEK‘nın Amerikalı uzunu Justin Tillman oldu!

Yunan ekibinin Polonya şampiyonu Szczecin’e karşı oynadığı 2 maçta sırasıyla 17 sayı, 8 ribaund ve 15 sayı, 10 ribaundluk performanslarıyla bu ödülün sahibi oldu.

27 yaşındaki pivot, ödülü kazanması hakkında “İyi hissettiriyor, yaz boyunca yaptığım tüm sıkı çalışmalardan ve buraya gelip programa, oyun stiline ve yeni bir organizasyon için oynamaya alıştığım için bunun değerini biliyorum. Bu, harcadığım tüm emeğin karşılığı.”

AEK dört maç sonunda yenilgisiz üç takımdan biri ve Tillman bunun en önemli nedenlerinden biri.

Her maçta çift haneli sayılara ulaştı, 97 dakikalık oyun süresi boyunca sahadan 28’de 41 şut isabetiyle oynadı ve maç başına 19.0 verimlilik puanıyla şu ana kadar dört maçta da oynayan oyuncular arasında verimlilik açısından üçüncü sırada yer alıyor.