30 Nisan 2024

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Serileri İlk Maçların Panoraması ve Ödüller

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde çeyrek final serilerinin ilk maçları tamamlandı.

Tek temsilcimiz Tofaş’ın kaybı ile üzüldüğümüz haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son şampiyon Telekom Bonn, hem koçu hem de ilk 5 oyuncularının tamamını Paris Basketball’a kaptırmış olmasına rağmen koç Moors yönetiminde tamamen yenilediği kadrosuyla çıtayı aynı seviyede tutmayı başarmış bir takım. Nitekim saha avantajı ile başladıkları çeyrek final serisinde de son dönemin en formda, en dişli ekiplerinden birisi olan koç Spanoulis yönetimindeki Peristeri’yi de 11 sayı farkla, 89-78 gibi net bir skorla geçerek Final Four bileti için önemli bir adım atmış oldular. Biz de onları bu farklı galibiyetin ardından alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

BCL’nin kısa tarihinin en istikrarlı ve en başarılı takımı kim sorunu sorarsak yanıt elbette Tenerife olur. Bu başarının başmimarı kim sorusunun yanıtı da bence çok net, Brezilyalı maestro Marcelinho Huertas‘dan başkası değil. 40 yaşındaki ihtiyar delikanlı herkes sonbaharını yaşıyor derken “Hayır ben daha ikinci baharımı yaşıyorum” dercesine üst seviye performanslar sergilemeye devam ediyor. Çeyrek final serisinin ilk maçında da temsilcimiz Tofaş karşısında takımını 83-77’lik skorla galibiyete taşırken tam 31 dakika boyunca sahada kalmış ve 30 sayı (4-7 üçlük, 7-11 ikilik, 4-5 s.atış), 8 asist ile 31 verimlilik puanına ulaşmıştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Marcelinho Huertas (Tenerife): 30 sayı, 8 asist, 31 vp
  • Noah Kirkwood (Telekom Bonn): 17 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 22 vp
  • Marko Todorovic (UCAM Murcia): 16 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 21 vp
  • Giorgi Shermadini (Tenerife): 18 sayı, 5 ribaund, 21 vp
  • Dylan Osetkowski (Unicaja Malaga): 12 sayı, 12 ribaund, 18 vp

EŞLEŞMELERDE DURUM:

  • Unicaja Malaga 1 – 0 Promitheas
  • Tenerife 1 – 0 Tofaş
  • Telekom Bonn 1 – 0 Peristeri
  • UCAM Murcia 1 – 0 Ludwigsburg