2 Mayıs 2024
FIBA Şampiyonlar Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 1. Haftanın Panoraması ve Ödüller

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde ilk hafta programı tamamlandı.

Daçka, Kaf-Kaf ve Tofaş ile keyiflendiğimiz, Galatasaray ve Bursaspor ile üzüldüğümüz açılış haftasını geride bıraktık. Gelin geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Photios yönetiminde yeni bir takım kuran Selanik temsilcisi PAOK, bulunduğu G grubunda favorilerden biri olarak görünmüyordu kağıt üstünde. Ancak ilk maçında, İstanbul deplasmanında turnuvanın favorilerinden biri olarak görünen temsilcimiz Galatasaray karşısında Fridriksson’un müthiş triple-double performansı eşliğinde beklentileri aştılar! Çok iyi başladıkları ve baştan sona üstün götürdükleri maçı 77-88 gibi net bir skorla kazandılar. Oyunun her iki alanında da kendilerinden daha güçlü bir takıma karşı sergiledikleri bu dominant performans ve önemli deplasman galibiyeti için biz de onları kutluyor, haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Tam 5 temsilcimizin bu organizasyonda yer aldığını düşünürsek her hafta burada oyuncularımızdan birini görmek ihtimaliz bir hayli yüksek. Nitekim ilk haftadan başladık! Temsilcilerimizden Darüşşafaka Lassa‘nın Letonya’da VEF Riga engelini 75-84 ile geçtiği maçta Amerikalı uzun David McCormack 9-11 ikilik, 1-1 s.atış isabetiyle çember altında kusursuza yakın bir performans sergiledi ve 19 sayıya ulaşırken istatistiklerine 12 ribaund da eklediği ve 29 verimlilik puanına ulaştı. Bununla beraber o sahadayken temsilcimiz rakibine tam 31 farkla üstünlük kurdu! Biz de bu dominant performansından dolayı onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • David McCormack (Darüşşafaka Lassa): 19 sayı (9-11 ikilik), 12 ribaund, 31 verimlilik puanı
  • Caleb Homesley (Tofaş): 29 sayı, 7 ribaund, 30 verimlilik puanı
  • Vernon Carey (Pınar Karşıyaka): 18 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 3 blok, 29 verimlilik puanı
  • Elvar Fridriksson (PAOK): 19 sayı, 11 ribaund, 10 asist, 27 verimlilik puanı
  • Morris Udeze (Szczecin): 19 sayı, 10 ribaund, 28 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: