5 Mayıs 2024

2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (Play-off 2. maçlar)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2023-24 normal sezonu tamamlandı ve play-off heyecanı 25 Nisan Perşembe günü oynanacak serilerde oynanacak ikinci maçlarla devam ediyor.

Sezon boyunca olduğu gibi play-off serilerindeki maçlar öncesinde de Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerimi ve sizinle paylaşmak istedim, keyifli okumalar.

Önce yolları ayırdığımız isimlere bir bakalım:

  • Tadas Sedekerskis
  • Ergin Ataman
  • Matt Costello

Kadroya yeni eklediğimiz isimler:

  • Chus Mateo (Real Madrid): İspanyol devi serinin ilk maçında yerel ligden de yakından tanıdığı Baskonia karşısında dominant bir performans sergilemiş, özellikle evindeki maçlarda her zaman gördüğümüz gibi etkili bir hücum performansıyla, tam 16 sayı farkla kazanmayı bilmişti. Bir kez daha evlerinde sorun yaşamadan net bir skorla kazanmalarını bekliyorum.
  • Josh Nebo (Maccabi Tel Aviv): Bu sezonun en çok gelişme gösteren, en istikrarlı oyuncularından biri oldu Amerikalı pivot. Bu seride yani Pana karşısındaki ilk maçta da ligin en formda pivotu olarak kabul edilen Lessort karşısında sınavı geçti diyebiliriz. İki pota altında da onunla fiziksel anlamda da atletizm konusunda savaşabildiğini gördük. İkinci maçta da bize sayı ve ribaund departmanlarındaki etkinliği sayesinde en az 17-18 puan getireceğini düşünüyorum.
  • Jaron Blossomgame (AS Monaco): Evet Fransız ekibi ilk maçta konuk ettiği temsilcimiz Fenerbahçe’ye uzatma sonunda kaybederek bir hayal kırıklığı yaşadı ama o maçta olağan şüpheliler dışında bir isim kendisini aştı. Amerikalı forvet, sezon ortalaması olan 7 verimlilik puanını katladı ve 8 sayı, 9 ribaund ile 17 vp elde etti. İkinci maçta da Hayes karşısında onu koç Obradovic’in daha çok kullanacağını, süreleri artınca da hücumdaki katkısının, verimlilik puanının da yine yüksek olacağını düşünüyorum.