4 Mayıs 2024

2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (Play-off 1. maçlar)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2023-24 normal sezonu tamamlandı ve play-off heyecanı 23 Nisan Perşembe günü oynanacak iki maçla başlıyor.

Sezon boyunca olduğu gibi play-off serilerindeki ilk maçlar için Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerimi ve sizinle paylaşmak istedim, keyifli okumalar.

İşte play-off serilerindeki ilk 2 maçlar için kurduğum takımım:

  • Ergin Ataman (Panathinaikos): Yaz döneminde yeniden kurduğu daha doğrusu yarattığı Panathinaikos ile çok önemli bir başarıya imza atan, bizi de gururlandıran koç Ataman Maccabi serisinde de koç Kattash’a net olarak üstünlük kuracaktır. Ev sahibi avantajı ile beraber Pana’nın seriyi rahat geçmesini bekliyorum.
  • Mathias Lessort (Panathinaikos): Geçen sezon Partizan formasıyla ortaya koyduğu performansı istikrarlı bir şekilde sürdüren Fransız uzun, bu sezon ligin en değerli pivotu olduğunu kanıtladı bana göre. Bitmek tükenmek bilemeyen enerjisi, fiziğini ve atletik özelliklerini en verimli şekilde kullanmasıyla Maccabi serisinde de Nebo’ya üstünlük kuracağını düşünüyorum.
  • Dzanan Musa (Real Madrid): Onun için Avrupa basketbolunun yükselen değeri diyebiliriz. NBA’de istediğini alamadı, Efes’de başarısız oldu ama henüz çok genç olmasının avantajını kullanarak Breogan’da yeniden doğdu ve Real Madrid’de artık bir yıldız statüsünde! Baskonia serisinde de koç Mateo’nun kuşkusuz en güvendiği hücum silahlarından birisi olacak.
  • Tadas Sedekerskis (Baskonia): Koç Ivanovic’in gelmesiyle beraber seviye atlayan oyunculardan birisi oldu. Altyapılardaki etkili performanslarını A takım seviyesine taşıyamayan Litvanyalı forvet gelişimini geç tamamlayan, geç açılan oyunculardan biri oldu. Ama ona güvenen ve bekleyen kişileri de mutlu etti son dönemdeki performansıyla. Real Madrid karşısında Moneke’nin yokluğunda forvet rotasyonunda öne çıkan isim olacak.
  • Mike James (AS Monaco): Larkin ile beraber normal sezonu verimlilik puanı, yani bir başka deyişle MVP sıralamasında zirvede tamamladı. Larkin’in play-off’da yer almadığı düşünüldüğünde şuanda MVP ödülünün en güçlü adayı. Temsilcimiz Fenerbahçe’nin halen guard savunmasında sorun yaşadığını düşünürsek James’in bu seride bireysel yeteneklerini en üst seviyede sergileyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.
  • Kostas Sloukas (Panathinaikos): Koç Ataman’ın kurduğu yeni takıkmın en çok ses getiren transferlerinden biri oldu kuşkusuz Yunan oyun kurucu. Sezona biraz yavaş başladı ve sonrasında da sakatlıklar onu zorladı ama en kritik dönemde, play-off sıralamasının alevlendiği maçlarda sahneye çıkarak ritmini buldu ve play-off tam olarak hazır bir şekilde, formda giriyor.
  • Matt Costello (Baskonia): Play-in maçlarında Moneke’nin yokluğunda onun ne kadar değerli bir parça olduğunu tekrar gördük. Özellikle hücumda yumuşak bilekleri, dış şut tehditi ve topsuz devrilmelerdeki zamanlaması ile Miller-McIntyre’ın beslemeyi en çok sevdiği isim konumunda. Real karşısında da onun hücum gücüne fazlasıyla ihtiyaç duyacaklar, özellikle Tavares ve Poirier gibi dev cüsseli uzunları potadan uzaklaştırmak adına.