29 Nisan 2024

2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (2. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2023-24 sezonu 2. hafta programı 12 Ekim Perşembe günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. 

Öncelikle takımımızdan ayrılacak isimlere bir bakalım:

  • Luca Banchi (Virtus Bologna)
  • Vincent Poirier (Real Madrid)
  • Lorenzo Brown (Maccabi Tel Aviv)
  • Facundo Campazzo (Real Madrid)

Şimdi de yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Zeljko Obradovic (Partizan): Duayen koç geçen hafta takımının Maccabi deplasmanında oynadığı kötü basketbol ve hezimetin ardından ceza antrenmanı koyarak ipleri hızlıca eline almış, takıma mesajı vermişti. Adriyatik Lig’de farklı kazanarak mesajı aldığını gösteren Sırp ekibinin bu hafta da ligin vasat ekiplerinden Asvel karşısında net bir galibiyet almasını bekliyorum.
  • Joffery Lauvergne (LDLC Asvel Villeurbanne): Evet Fransız ekibi takım olarak iyi durumda değil ve ilk hafta da Belgrad’da diğer Sırp ekibi Kızıl Yıldız karşısında tam 21 sayı fark yemişlerdi. O kötü maçta bile Fransız uzun etkili performansı ile öne çıkmış, 18 sayı, 6 ribaund, 19 verimlilik puanı ile takımını ayakta tutmaya çalışmıştı. Evlerindeki bu maçta da eski takımına karşı ekstra motive olup benzer istatistikleri üretmesini bekliyorum.
  • Kevin Punter (Partizan): Ligin tartışmasız en elit skorerlerinden birisi Punter. Sezona biraz yavaş girdi Maccabi karşısında ama bu kez Fransa deplasmanında kendisine geleceğini ve takımla beraber onun da ritmini bulacağını öngörüyorum. Maccabi karşısında 1-5 üçlükle sadece 11 sayı üretebilmişti, bu kez yüzdesini arttırıp 15 bandını geçmesini bekliyorum.
  • Keenan Evans (Zalgiris Kaunas): Geçen sezon sakatlanana kadar MVP adaylarından biri olan Amerikalı guard, uzun süreli rehabilitasyon dönemini çok iyi geçirmiş ve sezona fırtına gibi bir giriş yaptı. Bologna deplasmanında takımının geri dönerek maçı kazanmasına liderlik etti. 27 dakika sahada kalan Evans 22 sayı (9-15 sahaiçi) 4 ribaund ile 20 verimlilik puanı elde etmişti. Bu hafta da Kızıl Yıldız karşısında koç Maksyvtis’in en güvendiği hücum silahı olacak yine ve benzer puanı getirmesini bekliyorum.

İsterseniz ligimize BasketServisi katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi:264F6CCA

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde: