27 Nisan 2024

2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (13. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2023-24 sezonu 13. hafta programı 7 Aralık Perşembe günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. 

Öncelikle takımımızdan ayrılacak isimlere bir bakalım:

  • Pablo Laso (FC Bayern Munich)
  • Kostas Mitoglou (Panathinaikos)
  • Mathias Lessort (Panathinaikos)
  • ChimaMoneke (Baskonia)

Şimdi de yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Luca Banchi (Virtus Bologna): Yaz döneminde koç Scariolo’nun ani bir şekilde gönderilmesiyle takımın başına geçen İtalyan koç, tıpkı Letonya milli takımında olduğu gibi nefis bir takım havası yarattı. Çift maç haftasının ilk sınavında burada Barça’yı geçmişlerdi ve şimdi Maccabi karşısında da zorlanmadan kazanacaklarını düşünüyorum.
  • Serge Ibaka (FC Bayern Munich): İspanyol uzun NBA’den ayrılıp Avrupa’ya geri dönmeye karar verdiğinde Bayern’in adı pek geçmiyordu ama koç Laso yönetimindeki Alman ekibi sessiz sedasız bu transferi bitirdiler. e kadar doğru bir karar verdiklerini de görüyoruz son haftalarda. Son 2 maçta onu takımında tutanlara ortalama 34 puan getirdi tecrübeli uzun! Bu maçta da Olympiakos karşısında double-double performansı bekliyorum ondan.
  • Shavon Shields (Olimpia Milano): Mirotic’in yokluğunda takıma liderlik eden ve kullandığı top sayısı artı süreleriyle beraber o paralelde verimliliği de artan bir isim Shields. Danimarkalı forvet son 2 maçta performansını yukarı çekti ve onu takımda tutanlara ortalama 24 puan getirdi. Bu hafta da Partizan’ın tempolu oyunu ve yumuşak savunması karşısında ondan en az 20 puan bekliyorum.
  • Timothe Luwawu-Cabarrot (LDLC Asvel Villeurbanne): Her ne kadar Asvel halen istediği sonuçları alamıyor olsa da koç Pozzecco’nun gelmesiyle performansı en çok artan isim kuşkusuz Cabarrot oldu. Fransız forvet, son 3 maçta onu takımında tutanlara sırasıyla 18, 21, 17 puan getirdi ve bu maçta da evlerinde karşılaşacakları dişlerine göre bir rakip olan Valencia karşısında sayı, ribaund, asist, top çalma departmanlarında çok yönlü bir katkı vermesini bekliyorum.

İsterseniz ligimize BasketServisi katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi:264F6CCA

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde: