3 Mayıs 2024

2023-24 BKT EuroCup MVP’si Shorts Seçildi

Paris Basketball‘un yıldızı TJ Shorts, turnuvadaki inanılmaz çaylak sezonunun ardından 2023-24 BKT EuroCup MVP’si seçildi. EuroCup baş antrenörleri, takım kaptanları, taraftarlar ve medyanın bir araya gelmesiyle yapılan oylama ödülünün kazananını belirledi.

Shorts, EuroCup’taki ikinci yılında olan Paris ekibini bugüne kadar 20-1’lik derecesiyle mükemmele yakın bir performansa taşıyan motor oldu. Paris’in JL Bourg en Bresse ile oynayacağı EuroCup Final serisinde iki galibiyet daha alması halinde Shorts ve ekibi bir EuroCup sezonunda en çok galibiyet alan takım olacak. Paris ya da Bourg’un Avrupa’nın en önemli turnuvasında, Euroleague’de ilk kez yer almak için bileti kapacağı seride Amerikalı oyuncu, Paris’e bir final zaferi için liderlik ederek hem bireysel hem de kolektif düzeyde büyülü bir sezon geçirmeye devam etmek isteyecek.

İlk günden itibaren EuroCup’taki çaylak sezonunda yeteneklerini sergilemeye kararlı olan Shorts, Paris’i 7-0’lık mükemmel bir dereceye taşırken maç başına 16.4 sayı, 2.4 ribaund, 7.9 asist, 2.3 top çalma ve 20.0 vp ortalamaları yakaladı. Paris ve Shorts ilk ve tek yenilgilerini 8. haftada tattılar ancak 26 yaşındaki oyuncunun yavaşlamadığını belirtelim ve normal sezonu 17.3 sayı, 3.1 ribaund, 7.6 asist, 1.8 top çalma ve 22.6 vp ortalamalarıyla tamamladı. Shorts’un oyun kurucu pozisyonundaki liderliği olmasaydı Paris’in 17-1’lik normal sezon derecesini yakalaması muhtemelen mümkün olmazdı.

Shorts’un üstünlüğü playoffların gelmesiyle daha da arttı ve Paris A Grubunu ilk sırada bitirdiği için play-off oynamadan direkt çeyrek final bileti kaptı. Shorts momentumunu kaybetmedi ve playoffların arka arkaya turlarında çeyrek final MVP’si ve yarı final MVP’si olmayı başardı. Çeyrek finalde Joventut Badalona karşısında 21 sayı, 3 ribaund, 9 asist, 1 top çalma, 0 top kaybı ve 28 vp ile oynadı. Yarı finalde ise Paris’in London Lions’ı 2-0 ile süpürdüğü seride 22.0 sayı, 5.0 ribaund, 6.0 asist, 4.0 top çalma ve 28.5 vp ortalamaları yakaladı. Finaller öncesinde 21 maçta 18.0 sayı, 3.3 ribaund, 7.5 asist, 2.0 top çalma ve 23.4 vp ortalamaları tutturmuş durumda.

Ayrıca 158 asist yaparak yeni bir sezon rekoru kırarak EuroCup tarihine geçti. Dahası, Shorts top çalma konusunda da adını tarih kitaplarına yazdırma şansına sahip; bu sezon toplam 491 vp ile şu anda tüm zamanların en iyi ikinci derecesine sahip ve finallerin sonunda Golubovic’in 2013-14 sezonunda kaydettiği 533 sayıyı geçebilir.

Shorts şimdi koleksiyonuna üst üste ikinci Avrupa kupasını ekleme fırsatına da sahip. Geçtiğimiz sezon Shorts – ve Paris’teki takım arkadaşlarının yanı sıra baş antrenör Tuomas Iisalo – Telekom Baskets Bonn’u 2022-23 FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşıdı ve oyun kurucu MVP ve Final Four MVP ödüllerini kazandı. Shorts geçen sezon da Almanya Ligi MVP’si seçilmiş ancak takımı Bonn finalde ratiopharm Ulm’e elenmişti.

Shorts Paris’in EuroCup MVP ödülünü kazanan ilk oyuncusu olmasının yanı sıra bir Fransız takımından gelen ilk oyuncu da olmayı başardı.