2 Mayıs 2024

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (9.Hafta)

BKT EuroCup 9. haftasının programını geride bıraktık.

Hem Türk Telekom hem Beşiktaş ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bourg bu seviyelerde artık kalıcı ve istikrarlı bir ekip olduğunu kanıtladı. Bu sezon da yer aldığı B grubunda zirve takibini sürdürüyor. Bu hafta denk rakiplerinden birisi olan Almanya şampiyonu Ulm’a konuk oldular ve neredeyse tamamını üstün oynadıkları maçın sonunda yakalansalar da gerekeni yaptılar ve 84-89’luk skorla kazanıp çok önemli bir deplasman galibiyetine imza attılar. Bu sonuçla 7 galibiyete ulaşarak rakibinin sıralamada bir basamak üstüne çıkan Fransız ekibini biz de alkışlarla kutluyor ve bu kritik galibiyetle beraber onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

2022-23 sezonunun son kısmında ülkemizde Bahçeşehir forması ile izlediğimiz Conor Morgan, İngiliz ekibi London Lions forması ile EuroCup’da etkili performanslar sergilemeye devam ediyor. 29 yaşında olan İrlanda pasaportu bulunan uzun forvet, bu hafta da takımının Litvanya deplasmanında Wolves karşısında elde ettiği 87-101’lik farklı galibiyetin başmimarı oldu. 26 dakika sahada kalan tecrübeli 4 numara hem içeriden hem de dışarıdan etkili bir hücum performansı sergiledi ve 22 sayı (5-8 üçlük, 2-2 ikilik, 3-3 s.atış), 6 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 1 blok istatistikleriyle beraber sadece 1 top kaybı yaparak 36 verimlilik puanına ulaştı. Biz de sahada kaldığı sürece takımının rakibe artı 20 farkla üstünlük kurmasını sağlayan Morgan’ı alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Conor Morgan (London Lions): 22 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 36 verimlilik puanı
  • Marco Spissu (Venezia): 22 sayı, 2 ribaund, 9 asist, 2 t.çalma, 32 verimlilik puanı
  • J’Covan Brown (Hapoel Tel Aviv): 19 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 28 verimlilik puanı
  • Gabe Olaseni (London Lions): 21 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 26 verimlilik puanı
  • Maksim Salash (Bourg): 19 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: