4 Mayıs 2024

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (8.Hafta)

BKT EuroCup 8. haftasının programını geride bıraktık.

Türk Telekom ile üzüldüğümüz, Beşiktaş ile yine kazandığımız zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Alimpijevic yönetiminde nefis bir performans sergileyen, takımda tam anlamıyla kolej havası oluşturan temsilcimiz Beşiktaş Emlakjet‘in bu haftaki kurbanı ise A grubunun namağlup takımı Paris Basketball oldu. Siyah beyazlılar geçen hafta Akatlar’da son nefeste Lions’a kaybettikten sonra bu zorlu deplasmanda tam anlamıyla bir reaksiyon gösterdiler ve kendi kimliklerine geri döndüler, nefes aldırmayan savunma performanslarını maç başına 101 sayı üreten Paris üstünde de gösterdiler ve sadece 63 sayıya izin vererek müthiş bir zafere imza attılar. Biz de temsilcimizi alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

İsrail ekibi Hapoel Tel Aviv, ülkesindeki olağanüstü durum nedeniyle maçlarını Belgrad’da taraftarlarından yoksun sessiz bir şekilde oynamaya başladı. Ama buna rağmen ilk maçlarında güçlü ve denk rakiplerinden biri olan Badalona engelini müthiş bir hücum performansı eşliğinde tam 103 sayı üreterek geçmeyi bilmişlerdi. Bu sayıların üçte birini üreten, yolu ülkemizden de geçmiş olan NBA patentli guard Xavier Munford takımını galibiyete taşıyan isim oldu. 31 yaşındaki tecrübeli guard 34 dakika sahada kaldığı maçta 6-7 üçlük, 5-7 ikilik, 3-4 s.atış isabetleriyle tam 31 sayı üretirken, istatistiklerine 3 ribaund, 5 asist, 2 top çalma da ekleyerek 35 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Xavier Munford (Hapoel Tel Aviv): 31 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 35 verimlilik puanı
  • Yoan Makoundou (Buducnost): 23 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 3 blok, 33 verimlilik puanı
  • Matt Mitchell (Beşiktaş Emlakjet): 16 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 31 verimlilik puanı
  • Gabriel Olaseni (London Lions): 19 sayı, 12 ribaund, 5 asist, 30 verimlilik puanı
  • Juan Nunez (Ratiopharm Ulm): 14 sayı, 6 ribaund, 10 asist, 3 t.çalma, 25 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: