30 Nisan 2024

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (6.Hafta)

BKT EuroCup 6. haftasının programını geride bıraktık.

Türk Telekom ile üzüldüğümüz, Beşiktaş ile yine kazandığımız zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Çok değil, bundan 5 yıl önce birisi size gelip bir İngiliz takımı gidip İspanya’da ülkenin en köklü basketbol kulüplerinden birisini hem de çift haneli farklarla yenecek dese sanırım bir basketbolsever olarak kahka atar dalga geçerdiniz! Ama evet bu gerçek oldu… Bu sezonun flaş ekiplerinden London Lions, Joventut Badalona’yı kendi sahasında, kendi taraftarı önünde 76-87’lik skorla yenmeyi ve rakibine soğuk bir duş aldırmayı başardı. Play-off yolunda emin adımlarla ilerkeyen Lions’ı biz de bu kritik deplasman galibiyeti için kutluyor ve onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz!

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezon organizasyona yeni katılan Litvanya temsilcisi BC Wolves, beklentilerin üstünde performanslar sergilemeye devam ediyor. Bu hafta da konuk ettikleri geçen sezonun yarı finalistlerinden biris olan Prometey’e karşı 85 sayı üreterek tam 14 sayı farkla üstünlük kurmuşlardı. Bu görkemli zaferin başmimarı da Nijerya asıllı Amerikalı guard Rasheed Sulaimon‘dan başkası değildi. 29 yaşındaki tecrübeli oyuncu 29 dakika sahada kaldığı maçta 6-9 üçlük, 4-10 ikilik, 4-4 s.atış isabetleriyle tam 30 sayı üretirken, istatistiklerine 2 ribaund, 7 asist, 3 top çalma da ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 36 verimlilik puanına ulaştı, o sahadayken takımı rakibine tam 19 sayı farkla üstünlük sağlamıştı! Biz de bu görkemli performans için onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Rasheed Sulaimon (BC Wolves): 30 sayı, 2 ribaundi, 7 asist, 3 t.çalma, 36 verimlilik puanı
  • Deividas Sirvydis (Lietkabelis): 27 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 35 verimlilik puanı
  • Gabriel Olaseni (London Lions): 21 sayı, 9 ribaund, 5 asist, 30 verimlilik puanı
  • Collin Malcolm (Paris Basketball): 23 sayı, 7 ribaund, 29 verimlilik puanı
  • Angel Delgado (Beşiktaş Emlakjet): 16 sayı, 10 ribaund, 26 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: