3 Mayıs 2024

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (5.Hafta)

BKT EuroCup 5. haftasının programını geride bıraktık.

Venezia’yı Akatlar’da deviren Beşiktaş Emlakjet ile keyiflendiğimiz, İtalya’da Trento’ya kaybederen Türk Telkeom ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Paris Basketball, organizasyonundaki ilk sezonunda yani geçen sezon beklentileri karşılayamamıştı ancak bu sezon koç Ilsalo ile getirdikleri “Bonn Aşısı” tam anlamıyla tutmuş görünüyor. Sezonun ilk kısmında açık ara en iyi basketbol oynayan takım olduklarını söyleyebiliriz. Özellikle hücumda kusursuza yakın bir verimlilikte oynayan Fransız ekibi, bu hafta da Prometey gibi önemli bir rakibi, geçen sezonun yarı finalistini deplasmanda yine etkili bir hücum performansı eşliğinde 79-96 gibi farklı bir skorla geçerek beşte beş yaptılar ve namağlup bir şekilde A grubunun liderlik koltuğunda oturmayı sürdürdüler. Biz de onları bu net deplasman galibiyetinin ardından alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Joventut Badalona sezon başında yaşanan sakatlıkların da etkisyle tam olarak beklentileri karşılayamadı ve bu hafta organizasyonun zayıf takımlarından birisi olan Hamburg karşısında evlerinde oynamanın da avantajını iyi kullanarak moral depoladılar diyebiliriz. Sakatlıklardan müzdarip olan önemli bir isim, takımın en güvendiği skor opsiyonu olan Andrew Andrews da bu maçta kendisini buldu. Tecrübeli skorer sadece 23 dakika sahada kalmasına rağmen 5-8 üçlük, 4-8 ikilik, 10-10 s.atış isabetleriyle tam 33 sayı üretti ve istatistiklerine 3 ribaund, 4 asist, 3 top çalma ekleyip hiç top kaybı yapmadan tam 42 verimlilik puanına ulaştı. Biz de tabi bu müthiş performasın ardından onu hiç düşünmeden haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Andrew Andrews (Joventut Badalona): 33 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, 42 verimlilik puanı
  • Quinn Ellis (Trento): 21 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 31 verimlilik puanı
  • Trevion Williams (Ratiopharm Ulm): 16 sayı, 11 ribaund, 7 asist, 30 verimlilik puanı
  • Tomer Ginat (Hapoel Tel Aviv): 24 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 28 verimlilik puanı
  • Ethan Happ (Gran Canaria): 13 sayı, 9 ribaund, 3 top çalma, 28 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: