29 Nisan 2024

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (2.Hafta)

BKT EuroCup 2. haftasının programını geride bıraktık.

Beşiktaş Emlakjet’in konuk ettiği güçlü rakibi Prometey’i farklı geçtiği ve Türk Telekom’un Ankara’da son saniyede Buducnost’u devirdiği keyifli bir haftayı geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

*** 11 Ekim Perşembe günü oynanması planlanan Hapoel Tel Aviv – BC Wolves Vilnius mücadelesi İsrail’de devam eden terör saldırıları nedeniyle sonradan belirlenecek bir tarihe ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Ilsalo geçen sezon Bonn’un başında BCL şampiyonluğuna ulaşarak Avrupa basketbolunda taraflı tarafsız herkesin alkışlarını toplamıştı. Şimdi Paris Basketball‘un başına geldi ve Shorts başta olmak üzere Alman ekibinde başarıya ulaştıkları bir çok kritik oyuncuyu da beraberinde getirdi. Açıkçası birçok basketbolsever başarı formülünün bu kadar basit olmayacağını düşünüyordu ama Fin koç kaldığı yerden devam ediyor! Fransız ekibi bu hafta da organizasyonun tecrübeli ve güçlü kulüplerinden biri olan İtalyan ekibi Venezia’yı Shorts ve Malcolm’un etkili performansları eşliğinde 75-81’lik skorla geçmeyi başardı ve ikide iki yaparak EuroCup’da da favorilerden biri olduğunu gösterdi!

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezon organizasyona katılan Büyük Britanya temsilcisi London Lions, lige renk katmaya devam ediyor. Bu hafta da Almanya’da Hamburg’u müthiş bir hücum performansı eşliğinde 94-100’lük skorla geçmeyi başardılar. O etkili hücum performansının lideri de tanıdık bir isimdi…. 2021-22 sezonunda ülkemizde Konyaspor formasıyla da izlediğimiz 25 yaşındaki Matt Morgan‘dan bahsediyorum. 1.88 metre boyundaki Amerikalı oyun kurucu EuroCup’daki çaylak sezonuna iyi bir giriş yaptı ve 2. haftadaki bu zaferde 34 dakika sahada kalırken 3-4 üçlük, 2-2 ikilik, 8-11 s.atış isabetleriyle 21 sayı üretti ve istatistiklerine 2 ribaund, 6 asist ekleyip 28 verimlilik puanına ulaştı. Bize de ona alkışlarla MVP ödülünü takdim etmek düştü.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Matt Morgan (London Lions): 21 sayı (3-4 üçlük), 2 ribaund, 6 asist, 29 verimlilik
  • Steven Enoch (Türk Telekom): 14 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 2 blok, 27 verimlilik
  • Ferran Bassas (Gran Canaria): 21 sayı (6-8 üçlük), 2 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik puanı
  • Jonah Mathews (Beşiktaş Emlakjet): 22 sayı (6-8 ikilik), 2 ribaund, 3 asist, 26 verimlilik
  • Gediminas Orelik (Lietkabelis): 19 sayı (4-7 üçlük), 8 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: