27 Nisan 2024

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (13.Hafta)

BKT EuroCup 13. haftasının programını geride bıraktık.

Hem Beşiktaş Emlakjet hem de Türk Telekom ile sevindiğimiz keyifli bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon içerisinde koç değişikliğine giden ve göreve koç Ernak’ı getiren temsilcimiz Türk Telekom 2 yabancısını kadro dışı bırakmıştı ve bu hafta yeni transfer Brown ile beraber 4 yabancı ile sahada olmalarına rağmen son BBL şampiyonu Ulm’u evinde, Almanya’da Wallace’ın etkili oyunu liderliğinde 79-85’lik skorla devirmeyi başardı. Play-off yarışında geride kalmasına rağmen yeni yabancıları kadroya eklerken yerli oyunculardan ve Wallace’dan aldıkları katkı sayesinde aldıkları bu kritik deplasman galibiyeti için temsilcimiz kutluyor ve onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezon Paris forması altında ne kadar önemli bir guard olduğunu göstermişti Tyrone Wallace. Bu sezon da Telekom forması ile çok yönlü performanslarına imza atmaya devam ediyor. Tecrübeli solak guard, bu hafta takımının güçlü rakibi Ulm karşısında, Almanya deplasmanında elde ettiği galibiyetin net olarak başmimarıydı. 35 dakika sahada kalırken, 31 sayı (7-8 üçlük, 3-8 ikilik, 4-5 s.atış), 4 ribaund, 6 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı istatistikleri ile tam 39 verimlilik puanına imza attı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Tyrone Wallace (Türk Telekom): 31 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 39 verimlilik puanı
  • Angel Delgado (Beşiktaş Emlakjet): 16 sayı, 14 ribaund, 6 asist, 30 verimlilik puanı
  • Isiaha Mike ( Bourg): 22 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik puanı
  • Andrejs Grazulis (Trento): 18 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 25 verimlilik puanı
  • Patrick Richard (Cluj Napoca): 16 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 25 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: