27 Nisan 2024

2023-24 BKT EuroCup Çeyrek Final Maçlarının Panoraması ve Ödüller

BKT EuroCup çeyrek final programını geride bıraktık.

Temsilcimiz Beşiktaş’ın deplasmanda Hapoel Tel Aviv’i eleyerek adını yarı finale yazdırmasıyla keyiflendiğimiz haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

EuroCup’daki iki temsilcimizden Telekom play-off’da elenmişt ama Beşiktaş Emlakjet, saha avantajı olmamasına rağmen orada Granca’yı elemeyi başarmıştı. Çeyrek finalde de yine favori olmadığı bir maçta, yine deplasmanda bu kez daha da güçlü bir kadroya, Hapoel Tel Aviv’e karşı tarih yazmayı başardı! İlk yarıda soyunma odasına tam 18 sayı farkla geride giden temsildimiz, ikinci yarıda rakibi kendi silahıyla vurmayı bildi ve 20 dakikada tam 55 sayı üreterek İsrail ekibini turnuvanın dışına iterek adımızı yarı finale yazdırmayı başardık. Her zamankinin aksine savunmayla değil, bu kez hücum performansıyla elde ettiğimiz bu kritik deplasman galibiyetiyle beraber temsilcimizi alkışlarla çeyrek finalin en iyi takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezon koç Ilsalo yönetiminde geçen sezon hem BBL hem de Şampiyonlar Ligi’nde MVP ödüllerini toplayan TJ Shorts, bu sezon da Paris Basketball forması ile yine koç Ilsalo yönetiminde MVP ödülünün en büyük adayı ki bunu çeyrek finaldeki eleme maçında da bir kez daha gösterdi. Konuk ettikleri zorlanmaları beklenen Badalona karşısında 86-70 gibi net bir skorla elde ettikleri galibiyetin de başmimarı olmayı başardı. Makedonya milli takımının da formasını giyen solak oyun kurucu bu maçta 28 dakika sahada kalırken 21 sayı (3-5 üçlük, 5-13 ikilik, 2-2 s.atış), 3 ribaund, 9 asist istatistiklerini yakaladı ve 28 verimlilik puanına ulaştı, o sahadeyken Fransız ekibi rakibine tam 20 sayı farkla üstünlük kurdu. Biz de onu bu özel performansından dolayı alkışlarla çeyrek finallerin MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • TJ Shorts (Paris Basketball): 21 sayı, 3 ribaund, 9 asist, 28 vp
  • Jonah Mathews (Beşiktaş Emlakjet): 28 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 26 vp
  • Matt Mitchell (Beşiktaş Emlakjet): 22 sayı, 6 ribaund, 25 vp
  • Isiaha Mike (Bourg): 17 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 25 vp
  • Sam Dekker (London Lions): 21 sayı, 6 ribaund, 23 vp

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ:

  • Bourg – Beşiktaş Emlakjet
  • Paris Basketball – London Lions

Yarı final serilerinde 2 galibiyet alan adını finale yazdıracak, final serisi de aynı formatta oynanacak.