5 Mayıs 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2022-23 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Beşinci Maçların Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de play-off serilerindeki beşinci ve son maçlar tamamlandı.

Tek temsilcimiz olan Fenerbahçe Beko‘nun maalesef Yunanistan’da kaybederek F4 biletine veda ettiği play-off serilerindeki beşinci ve maçların panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

EN İYİ TAKIM:

Euroleague’in en yüksek bütçeli, en güçlü kadrolarından biri olan Real Madrid, koç Obradovic’in Partizan’ı karşısında WiZink’deki ilk 2 maçı kaybetmiş ve 2-0 geri düşmüştü. Ardından Belgrad’daki 2 maçı üst üste kazandılar ve karar maçı için tekrar WiZink’e döndüler. Koç Mateo’nun öğrencileri takımın veteran yıldızları Llull, Rodriguez, Rudy üçlüsünün liderliğinde tam 18 sayılık farkı kapatarak 98-94’lük skorla kazandılar, 3-2 ile F4 biletini kaptılar. Biz de alkışlarla modern Euroleague tarihinde 2-0’dan geri gelerek bir play-off serisini kazanabilen ilk takım olan Real Madrid’i alkışlarla 5. maçların en iyi takımı seçiyoruz.

MVP (EN DEĞERLİ OYUNCU):

Normal sezonu lider bitiren Olympiakos, karşısında beklediğinden de dişli bir Fenerbahçe bulmuştu. Özellikle serinin 4. maçında İstanbul’da çok zorlanmışlar, temsilcimizin sert savunması karşısında başta Kostas Sloukas olmak üzere sınıfta kalmışlardı. Ancak tecrübeli Yunan guard, Barış ve Dostluk Salonu’ndaki son maç öncesi bu duruma çok içerlenmiş ve müthiş bir motivasyon seviyesine çıkmış. 29 dakika sahada kaldığı maç çok agresif bir performansla bu kez temsilcimizin savunmasını adeta delip geçen isim oldu! Sloukas, 5-7 ikilik, 2-4 üçlük, 6-6 s.atış isabetleriyle 22 sayıya ulaştı ve istatistiklerine 3 ribuand, 6 asist ekleyip sadece 2 top kaybı yaparak 27 verimlilik puanına ulaştı. Bu performans da onu alkışlarla 5. maçların MVP’si yaptı.

EN İYİ BEŞ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Kostas Sloukas (Olympiakos): 22 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 27 verimlilik
  • Sergio Rodriguez (Real Madrid): 19 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik
  • Dzanan Musa (Real Madrid): 20 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 24 verimlilik
  • Jordan Loyd (AS Monaco): 21 sayı (3-3 üçlük), 2 ribaund, 24 verimlilik
  • Kostas Papanikolaou (Olympiakos): 14 sayı, 11 ribaund, 23 verimlilik

PLAY-OFF AĞACI: