27 Nisan 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 34. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 34. ve hafta programı tamamlandı.

Formalite maçında Efes’in kazanarak sezonu galibiyetle kapattığı, Fenerbahçe’nin kaybetse de rakiplerinin yardımıyla play-off biletini kaptığı sezonun son haftasını geride bıraktık. Gelin sezon boyunca olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon ligin düşük bütçeli takımlarından biri olan ve mütevazi kadrosunda yer alan iki yıldızın da sezonun kritik döneminde uzun süreli sakatlıklar geçirmesiyle sarsılan, takviye yaparak yeniden adaptasyon süreci yaşayan Zalgiris Kaunas tüm bu zorluklara rağmen rakiplerini geride bıraktı! Koç Maksyvtis yönetimindeki Litvanya ekibi Baskonia ve Fenerbahçe’nin de kaybetmesiyle beraber konuk olduğu dişli rakibi Bayern’i 80-83’lük skorla zor da olsa geçerek sezonun özellikle ikinci kısmında sergilediği müthiş mücadele ve eforun ödülünü almış oldu. Biz de onları bu kritik galibiyetle son play-off biletini kapan ekip olarak alkşlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Virtus Bologna bu sezon hayal kırıklığı yaratarak birkaç hafta önce play-off yarışında havlu atmış olabilir ama bu ellerindeki kaliteli kadronun ve oyuncuların değerini değiştirmez elbette. Nitekim bu hafta formalite maçı da olsa İtalya derbisinde bunu gösterdiler zaten. Konuk ettikleri Milano’yu 89-84 ile devirmeyi başardılar ve bu galibiyetin başmimarı da aslında uzun süredir bu seviyelerde dominant bir hücum performansı izlemediğimiz bir isim, Daniel Hackett oldu! 35 yaşındaki tecrübeli İtalyan guard, hücumda takımını çok iyi organize etmekle kalmayıp skorer oyunuyla da Milano savunmasının en çok canını yakan isimdi. 34 dakika sahada kaldığı maçta 7-7 ikilik, 2-4 üçlük, 5-9 s.atış isabetleriyle 25 sayı üretirken istatistiklerine 2 ribaund, 10 asist de ekleyerek double-double yaptı ve tam 36 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü aldı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Daniel Hackett (Virtus Bologna): 25 sayı (7-7 ikilik), 2 ribaund, 10 asist, 36 verimlilik
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 23 sayı, 10 ribaund, 3 saist, 31 verimlilik
  • Lorenzo Brown (Maccabi Tel Aviv): 22 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 27 verimlilik
  • Dante Exum (Partizan): 18 sayı, 4 asist, 4 topçalma, 27 verimlilik
  • Tibor Pleiss (Anadolu Efes): 21 sayı, 12 ribaund, 25 verimlilik

PUAN DURUMU: