20 Nisan 2024

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 32. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 32. hafta programı tamamlandı.

Efes ile keyiflendiğimiz, ardından Fenerbahçe’nin mağlubiyeti ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Rus takımlarının ihrac edilmesi sonrası ortaya çıkan özel davetiyelerden birisi koç Obradovic yönetimindeki Partizan‘a verilmişti ve Euroleague yönetiminin sezon boyunca ne kadar doğru bir karar aldığına şahit olduk. Stark Arena’da sürekli 20.000 taraftara oynayan ve gerçekten lige renk katan bir takım oldu siyah beyazlılar. Bu hafta da konuk ettikleri İspanyol devi Real Madrid’i hücumdaki müthiş performansları sayesinde baştan sona üstün bir oyunla 104-90 geçmeyi başardılar ve tam 13 yıl sonra burada, Avrupa’nın basketbol zirvesinde yine play-off biletini garantilemiş oldular. Açıkçası ilk 4 sırada yer alan hiçbir takım onlarla eşleşmeş istemeyecektir! Biz de koç Obrdovic ve öğrencilerini bu görkemli galibiyet içn kutluyor ve haftanın takımı ödülünü kendilerine takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Olympiakos bu sezon tam anlamında makine düzeninde bir basketbol oynuyor ve koç Bartzokas bir çok isimden yüzde yüzün de üzerinde verim almayı başarıyor. Ayrıca hücumda topu o kadar iyi paylaşıyorlar ki her maç farklı x-faktörler ön plana çıkıyor. Bu hafta iddiası kalmamış olsa da ezeli rakipleri Pana’yı derbide 81-73 ile geçerlerken Thomas Walkup sahnedeydi, takıma nefis liderlik etti açıkçası. Sakatlık sonrası halen tam ritmini bulamamış olan Sloukas’dan oyun kurucu pozisyonundaki yükün tamamını omuzlarına alan 30 yaşındaki tecrübeli guard, 37 dakika sahada kaldığı maçta 11 sayı, 7 ribaund, 13 asist, 4 top çalma ile istatistik kağıdının her tarafını doldurdu ve tam 32 verimlilik puanı elde etti, o sahadeyken Olympiakos’un +14 üstünlüğü vardı! Biz de bu çok yönlü performansının ardından onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Thomas Walkup (Olympiakos): 11 sayı, 7 ribaund, 13 asist, 4 t.çalma, 32 verimlilik
  • Mathias Lessort (Partizan): 16 sayı (7-9 ikilik), 8 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
  • Vanja Marinkovic (Cazoo Baskonia): 35 sayı (6-9 üçlük, 6-9 ikilik, 5-5 s.atış), 29 verimlilik
  • Ante Zizic (Anadolu Efes): 24 sayı (11-13 ikilik), 6 ribaund, 26 verimlilik
  • Mike James (AS Monaco): 28 sayı (6-9 üçlük), 3 ribaund, 3 asit, 25 verimlilik

PUAN DURUMU: