23 Nisan 2024

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 28. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 28. hafta programı tamamlandı.

Her iki temsilcimizin de kaybettiği, zorlu ve can sıkıcı bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Yaz döneminde flaş transferlere imza atan ve bütçesini hatrı sayılır düzeyde yükselterek artık hedefin sadece play-off değil F4 olduğunun mesajını net olarak verdi AS Monaco ve şuana kadar sergiledikleri performansla da bu mesajın altını doldurdular. Bu hafta da ligin en zorlu deplasmanlarından biri olan Vitoria’da formda rakipleri Baskonia karşısında üstelik yıldız guardları James’den yoksun olmalarına rağmen rakibi kendi silahıyla vurarak 93-102’lik skorla ilk 4 yarışında kritik bir galibiyete imza attılar. Takıma kısa süre önce katılan Moneke’nin en iyi maçını çıkardığı, Loyd, Diallo, Okobo üçlüsünün de adeta James’in yerine de skor ürettiği bu önemli galibiyetin ardından biz de onlara alkışlarla haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Ligin güçlü şampiyonluk adaylarından Real Madrid‘in elinde her ne kadar çok geniş bir rotasyon olsa da birkaç oyuncu var ki onların yeri bir ayrı… Bu isimlerden birisinin de Arjantinli forvet Gabriel Deck olduğunu bu hafta bir kez daha gördük. 28 yaşındaki tecrübeli forvet ilk yarıda az bir süre alıp paralel olarak da sınırlı katkı vermişti ama ikinci yarıda koç Matteo’nun onu hatırlamasıyla gerçekten fark yaratan isim oldu. Sağ tarafına yaptığı güçlü penetreler, savunmada neredeyse 5 pozisyonun tamamında Valencia oyuncularının karşısında kalıp onları durdurabilmesi ve getirdiği enerjiyle galibiyetin x-faktörü oldu. Hücumda sırtı dönük silahlarını çok iyi kullanan Deck, 23:22 dakika sahada kalırken 5-8 ikilik, maç sonunda kritik anlarda hiç kaçırmadan bulduğu 8-8 s.atış isabetleriyle 18 sayı üretirken, istatistiklerine 7 ribaund ve 2 asist ekleyerek 26 verimlilik puanına ulaştı. Biz de ona alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Gabriel Deck (Real Madrid): 18 sayı (5-8 2sayı), 7 ribaund, 2 asisti, 26 verimlilik
  • Chima Moneke (AS Monaco): 14 sayı, 13 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik
  • Josh Nebo (Maccabi Tel Aviv): 10 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 22 verimlilik
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 18 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 22 verimlilik
  • Georgios Papagiannis (Panathinaikos): 17 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 22 verimlilik

PUAN DURUMU: