27 Nisan 2024

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 23. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 23. hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe’nin farklı Alba galibiyeti ile sevindiğimiz, Efes’in Olympiakos’a kaybetmesiyle üzüldüğümüz bir haftayı geride bıraktık. Gelin bu zorlu haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon yıllardır hasretini çektiği play-off biletini kapabilmek adına çok çaba sarf eden Maccabi Tel Aviv‘in en büyük sıkıntısı deplasman performansı. Üst üste evden uzaktaki 4 maçlarını kaybettikten sonra bu hafta şeytanın bacağını kırdılar. Son 5 maçını üst üste kazanan ve Euroleague’in en formda takımlarından biri olan Valenaci’yı son nefeste 93-94’lük skorla yenmeyi başardılar. Hem play-off yolunda önemli bir adım hatan hem de deplasmandaki kötü gidişata dur diyen koç Kattash’ın öğrencilerini biz de alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Sezon başında Fenerbahçe Beko‘nın yakaladığı müthiş serilerin ve başarılı performansların öne çıkan isimlerinden biri de kuşkusuz Nigel Hayes-Davis‘di. Amerikalı forvet hem işin savunma tarafında hem de hücumda çok yönlü katkısı ile koç Itoudis’in jokeriydi. Son maçlarda onun düşüşüyle beraber takım da düşüşteydi. Ama bu hafta dişine göre bir rakip buldu, Alba’nın zayıf savunmasına karşı her istediğini yaptı ve 31 dakika sahada kaldığı maçta 24 sayı (2-5 3sayı, 6-8 2sayı, 6-8 s.atış), 11 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile toplamda 37 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçtik.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 24 sayı, 11 ribaund, 3 asist, 3 t.çalma, 37 verimlilik
  • Mario Hezonja (Real Madrid): 30 sayı (6-10 3sayı), 6 ribaund, 6 asist, 34 verimlilik
  • Bonzie Colson (Maccabi Tel Aviv): 17 sayı, 12 ribaund, 3 asist, 32 verimlilik
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 23 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 21 verimlilik
  • Markus Howard (Cazoo Baskonia): 24 sayı, 3 riaund, 2 asist, 18 verimlilik

PUAN DURUMU: