20 Nisan 2024

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 1.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 turunun 1. haftasını geride bıraktık.

Temsilcilerimizden sadece Galatsaray NEF ile sevindiğimiz, Darüşşafaka ve Bahçeşehir Koleji ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu haftanın panoramasını gibi birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

2020 yılında organizasyonda F4 oynayan ve 3. olarak sezonu tamamlayan, artık bu turnuvanın gedikli takımlarından biri olan Dijon, bu sezon da güçlü F4 adaylarından birisi. Koç Markovic’in öğrencileri Peristeri gibi zor bir rakibi play-in’de eleyerek geldikleri Top 16’nın açılışını da klas bir şekilde yaptı. Turnuvanın en zor deplasmanlarından biri olan Jerusalem’de denk rakiplerine karşı oyunun her iki alanında üstünlük kurarak son bölümde de farkı güvenli seviyelerde tutup 77-84’lük skorla hanelerine altın değerinde bir deplasman galibiyeti yazdırdılar. Biz de Fransız takımını bu önemli zaferle beraber alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

29 yaşındaki tecrübeli uzun Gavin Ware tartışmasız kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor Dijon forması altında. Koç Markovic’in sisteminde özellikle işin hücum tarafında çok önemli bir rolü var, o da bunun hakkını şimdiye kadar sergildiği yüksek verimlilikle verdi zaten. Bu hafta da zorlu Jerusalem deplasmanında ne kadar efektif bir bitirici olduğunu bizlere gösterdi. Neredeyse aldığı her topu sayıyla bitiren bir performans sergiledi ve 20 dakika gibi sınırlı bir sürede sahada bulunmasına rağmen 24 sayı (11-13 2sayı, 2-2 s.atış), 7 ribaund, 1 asist, 1 top çalma istatistikleriyle beraber hiç top kaybu yapmadan tam 31 verimlilik puanına ulaştı ki o sahadayken takımı İsrail ekibine +12 üstünlük kurdu. Biz de bu özel performansının ardından onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Gavin Ware (Dijon): 24 sayı (11-13 2sayı), 7 ribaund, 31 verimlilik
  • David Holston (Dijon): 20 sayı, 4 ribaund, 13 asist, 30 verimlilik
  • Dusan Ristic (Galatasaray NEF): 18 sayı, 11 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
  • David Kravish (Unicaja Malaga): 22 sayı, 5 ribaund, 3 blok, 29 verimlilik
  • DeAndre Lansdowne (Strasbourg): 24 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 24 verimlilik

PUAN DURUMU: