29 Mart 2024
FIBA Şampiyonlar Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Birinci Maçların Panoraması ve Ödülleri

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde çeyrek final serilerindeki ilk maçları geride bıraktık.

3 ev sahibinin hata yapmadığı, sadece bir sürprizin gerçekleştiği basketbol dolu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu haftanın panoramasını gibi birlikte hazırlayalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Serilere saha avantajı ile başlayan 3 takımın hata yapmadığı haftada, tek sürprize imza atan ekip Strasbourg oldu. Fransız ekibi sezonun sürpriz yumurtası, peri masalı yazan ve Top 16 grubunu tek namağlup takım olarak tamamlayan Bonn’u Almanya’da, son nefeste devirmeyi başardı. Yüksek kalitede bir basketbol izlediğimiz mücadeleyi 76-77 ile kazanmayı başardılar. Rakibin temposuna ve skorer ismi Shorts’a savunmada doğru ve kalıcı önlemler alan koç Banchi yönetimindeki teknik ekibi de, bir sonraki seviye için hazır olduğunu gösteren Keene ve arkadaşlarını da alkışlarla kutluyor, bu kritik galibiyetle beraber onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Koç Navarro yönetiminde yeniden yapılanan ve sergilediği istikrarlı artı kaliteli basketbolla alkışları toplayan Unicaja Malaga‘nın liderlik koltuğunda oturan ismi kuşkusuz Dario Brizuela. 28 yaşındaki İspanyol guard artık milli takım kadrolarında da kendisine yer bulmaya başladı ve bu sezon tam anlamıyla kariyerinin zirvesinde. Özellikle onun skorer oyunu ve topla yaratabilmesinin Malaga hücumlarını bir üst seviyeye çıkardığını, çok daha verimli hale getirdiğini çeyrek final serisi ilk maçında da yine gördük. Diğer İspanyol ekibi Murcia’yı 83-67’lik skorla sahadan sildikleri o maçta 24 dakika sahada kalırken 19 sayı (5-8 ikilik, 2-5 üçlük, 3-3 s.atış), 3 ribaund, 3 asist, 2 top çalma istatisikleri yakalamış, hiç top kaybetmeden de 21 verimlilik puanına ulaşmıştı. Biz de bu performansı için onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Dario Brizuela (Unicaja Malaga): 19 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 21 verimlilik
  • Giorgi Shermadini (Tenerife): 18 sayı (7-9 ikilik), 6 ribaund, 19 verimlilik
  • Speedy Smith (Hapoel Jerusalem): 20 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 19 verimlilik
  • Marcus Keene (Strasbourg): 26 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 17 verimlilik
  • DeAndre Lansdowne (Strasbourg): 14 sayı (7-10 ikilik), 4 ribaund, 2 asist, 16 verimlilik