11 Mayıs 2024
FIBA Şampiyonlar Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final 2. Maçların Panoraması ve Ödüller

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde çeyrek final serilerindeki ikinci maçları geride bıraktık.

2 ev sahibinin hata yapmadığı, 2 deplasman takımının kazandığı sürprizlerle dolu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu haftanın panoramasını gibi birlikte hazırlayalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Martinez yönetimindeki Manresa, Endesa’da halen düşme hattında yer alıyor olsa da burada BCL’de pes etmiyorlar! Son şampiyon Tenerife ile eşleşerek zorlu bir göreve başlamışlardı ki ilk maçı da deplasmanda farklı kaybetmişlerdi. Ancak bu hafta tamam mı devam mı parolasıyla sahalarında çıktıkları 2. maçta çok iyi bir reaksiyon gösterdiler ve son nefeste de olsa 85-83’lük skorla kazanarak seriye tutundular, 3. ve son maç için tekrar Tenerife’ye yolculuk yapacaklar. Biz de Robinson liderliğinde elde ettikleri bu kritik galibiyetle beraber onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sezonun flaş takımlarından birisi olan Telekom Bonn, Strasbourg karşısında ilk maçı evinde kaybederek soğuk bir duş almıştı. İkinci maçta Fransa’da tamam mı devam mı parolasıyla sahaya çıktılar ve düşük skorlu geçen mücadelede sürpriz bir isim sahneye çıkarak pota altındaki etkili performansı ile Alman ekibinin galibiyete taşımayı başardı. Sezon ortalamaları sadece 4.9 sayı, 5.0 ribaund, 1.5 asist olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun Michael Kessens, bu kritik maçta 26 dakika sahada kalırken 5-7 ikilik, 6-8 s.atış isabetleriyle 16 sayı üretirken istatistiklerine 10 ribaund, 5 asist ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 26 verimlilik puanına ulaştı ki o sahadayken Bonn’un rakibine +21 ile üstünlük sağladığının da altını çizelim. Biz de ona bu fark yaratan performansının ardından haftanın MVP’si ödülünü alkışlarla veriyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Michael Kessens (Telekom Bonn): 16 sayı, 10 ribaund, 5 asist, 26 verimlilik
  • Akil Mitchell (AEK): 14 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 5 top çalma, 24 verimlilik
  • Devin Robinson (Manresa): 16 sayı, 6 ribaund, 22 verimlilik
  • David Kravish (Unicaja Malaga): 16 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 21 verimlilik
  • Brynton Lemar (AEK): 24 sayı, 3 asist, 22 verimlilik