26 Nisan 2024

2022-23 Euroleague Fantasy Seçimleri (34. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 34. hafta programı başlıyor.

Her hafta öncesinde olduğu gibi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri sizler için hazırladım. İşte yeni hafta öncesi yaptığım hamleler, keyifli okumalar.

Öncelikle takımımızdan ayrılacak isimlere bir bakalım:

  • Kazys Maksvytis (Zalgiris Kaunas)
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes)
  • Gabriel Deck (Real Madrid)
  • Walter Tavares (Real Madrid)

Şimdi de yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Ettore Messina (Olimpia Milano): Evet Milano bu sezon beklentilerin aksine erken havlu attı, geçen sezonki F4 başarısından sonra bu sezon play-off bile gelmedi. Ama buna rağmen son dönemde iyi sinyaller verip toparlandıklarını gördük. Geçen hafta da konuk ettikleri Barça’yı devirmişlerdi. Şimdi kapanışı prestij maçı da olsa bir derbi ile yapacaklar ve koç Messina’nın takımına koç Scariolo’nun ekibi karşısında galibiyeti getireceğini tahmin ediyorum.
  • Johnathan Motley (Fenerbahçe Beko): Temsilcimiz sezonun en kritik maçına çıkacak. Kazanmak 5. sıra ve play-off biletini garantilemek demek. Kayıp durumunda ise farklı senaryolara göre play-off dışında kalma durumu dahi var… Böyle bir maçta da Motley’nin yüksek enerjiyle oynamasını bekliyorum ki genç Petrusev’e de eski günlerinden uzak, henüz sakatlığı atlatamamış olan Martin’e de üstünlük kurup bize 20 ve üstü puan getirmesini beliyorum.
  • Darius Thompson (Cazoo Baskonia): Thompson bana göre bu sezonun tartışmasız en iyi çaylağı! Baskonia Euroleague sahnesine elit bir oyun kurucu daha armağan etmiş oldu… Onlar da Olympiakos karşısında play-off kaderlerini belirleyecek bir maça çıkacaklar. Karşısında Walkup gibi sert bir savunmacı olacak olsa da Thompson’ın yine çok yönlü perfromansı ile istatistik kağıdının bir çok alanını doldurmasını bekliyorum.
  • Alpha Diallo (AS Monaco): Son haftalarda koç Obradovic’in rotasyonununda yukarılara çıkmaya başladı Diallo. Hem 3 hem de 4 numarada görev alabilmesi, dribblin özelliği ve çok yönlü oyunu ile prestij için çıkacakları Efes maçında da dakikalarını arttırmasını, bu paralelde de puanını yukarı çekeceğini düşündüğüm isimlerden birisi.

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde: