19 Nisan 2024

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (15.Hafta)

7DAYS EuroCup 15. hafta programını geride bıraktık.

Türk Telekom ile yüzümüzün güldüğü, Frutti Extra Bursaspor ile üzüldüğümüz bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Duran yönetimindeki Joventut Badalona geçen sezon olduğu gibi bu sezon da sadece grubunun değil tüm organizasyonun güçlü favorilerinden birisi. Bildiğiniz gibi play-off biletini zaten garantilemişlerdi ama asıl hedefleri ilk 2 sırada yer alarak normal sezonu tamamlamak. Bu yolda da çok önemli bir hamleye imza attılar ve Bourg gibi dişli bir rakibi deplasmanda 65-86’lık dominant bir skorla geçerek neden favori olarak gösterildiklerinin altını net olarak çizmiş oldular. Biz de aldıkları bu önemli deplasman galibiyetinin ardından onlara haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Avrupa basketbolunda kendisini istikrarlı performansı ile yıllar boyunca kanıtlamış çok değerli bir uzun Mitchell Watt. 2019’dan bu yana 4 sezondur Venezia forması ile EuroCup sahnesinde boy gösteren 33 yaşındaki tecrübeli uzun, bu hafta bir diğer İtalyan ekibi Brescia karşısında takımının ortaya koyduğu dominant performansın başmimarıydı ve kariyerinin en oyunlarından birini çıkardı. 22:35 dakika sahada kalan Amerikalı uzun, 7-8 ikilik, 8-9 s.atış isabetleriyle 22 sayı üretirken, istatistiklerine 5 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, 2 blok ekleyerek 34 verimlilik puanına ulaşarak kariyer rekoru olan 37 puana yaklaştı. Biz de onu bu etkileyici performansın ardından alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Mitchell Watt (Venezia): 22 sayı (7-8 ikilik), 5 ribaund, 3 asist, 34 verimlilik
  • Ante Tomic (Joventut Badalona): 22 sayı (10-11 ikilik), 8 ribaund, 5 asist, 31 verimlilik
  • Miye Oni (London Lions): 22 sayı, 12 ribaund, 4 asist, 30 verimlilik
  • Axel Bouteille (Türk Telekom): 21 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 28 verimlilik
  • Nicolas Brussino (Gran Canaria): 16 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 28 verimlilik

PUAN DURUMU: