24 Nisan 2024

2020 Tokyo Olimpiyatları Hakkında Ufuk Karaca Konuştu

A Milli Erkek Basketbol Takımı rotasını 2020 Tokyo Olimpiyatlarına çevirdi. Haziran ayında Kanada’da oynanacak olan olimpiyat eleme maçları hakkında A Milli Erkek Basketbol Takımı baş antrenörü Ufuk Sarıca “Elimizden geleni yapacağız, genç bir takımız, inşallah başarırız.” dedi.

Tokyo Olimpiyatları Ne Zaman?

2020 Yaz Olimpiyatları ya da resmi adıyla XXXII. Yaz Olimpiyat Oyunları, 24 Temmuz-9 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılması planlanan Olimpiyat Oyunları’dır. 7 Eylül 2013 tarihinde Buenos Aires’te yapılan 125. IOC oturumunda Tokyo ev sahibi şehir olarak ilan edildi. Tokyo aynı zamanda 1964 Yaz Olimpiyatları’na da ev sahipliği yapmıştı.

Takımı Baş antrenörü Ufuk Sarıca Kanada’da yapılacak olan eleme maçlarının Türkiye için dezavantaj olduğunu belirtti. Hatta bu konuyla alakalı şu şekilde bir yorumda bulundu. ” “Elemeleri Avrupa’da oynasaydık o dönemde hazırlık maçı yapabilme ve hazırlanabilme fırsatı bulabilecektik. Çünkü yine erkenden gitmemiz gerekecek.”

Ufuk Sarıca sözlerine şu şekilde devam etti. “Elemelerde de en iyisini yapıp o tek takım olmak için bütün gücümüzü sahaya yansıtacağız. Rakiplerin kadroları da önemli, Kanada’nın 20 küsur NBA oyuncusu var, Yunanistan keza hem çok iyi bir kadro hem iyi oyuncuları var. Aynı zamanda bizim de NBA oyuncularımız var. Olimpiyat elemelerini biraz tabii o döneme de, o günün şartlarına göre konuşmak lazım ama dediğim gibi elimizden geleni yapacağız, genç bir takımız inşallah başarırız.”

Ufuk Sarıca aynı zamanda A Milli Takım’da forma giyebileceğini söyleyen Shane Larkin’in hakkında da şu sözleri söyledi;

“Ben hemen bir tane oyuncuyu Türk yapalım diyemem ama gelirse otururuz, tartışırız. Federasyon eğer yönetim kurulu, başkan tamam diyorsa biz niye değerlendirmeyelim ama şu anda da oyuncularımız var. Hani her oyuncuyu da Türk yaptığımız zaman mesela bizim ülkemizden gidebiliyor. Aynı şekilde Scott Wilbekin’de de bunu yaşadık. Hani bunun belki önlemini almak lazım. Acaba bizim ülkemiz aynı takımlarla mı devam edecek. Bu tartışılacak bir şey. Ben performans olarak Larkin’i tabii ki beğeniyorum, çok değerli bir oyuncu bence.”