Frederic Fauthoux, Vincent Collet’in yerine Fransa milli basketbol takımının yeni baş antrenörü olarak atandı ve önümüzdeki Olimpiyat döngüsü boyunca takıma liderlik edecek.
Fransa Basketbol Federasyonu’ndan yapılan resmi açıklamaya göre Frederic Fauthoux, Fransa milli basketbol takımının yeni baş antrenörü olarak atandı.
Fauthoux, son olarak Paris Olimpiyatlarında Fransa’ya gümüş madalya kazandıran ve 15 yılın ardından görevinden ayrılan Vincent Collet’den görevi devraldı.
Fauthoux, Kasım ayında FIBA EuroBasket 2025 Avrupa Elemeleri ile başlayacak olan bir sonraki Olimpiyat döngüsü boyunca milli takıma rehberlik edecek. Sorumlulukları arasında FIBA EuroBasket 2025, FIBA Dünya Kupası 2027 Elemeleri, Dünya Kupası ve nihayetinde Los Angeles 2028 Olimpiyatları da yer alacak.
51 yaşındaki koç şu anda geçtiğimiz sezonu EuroCup ikincisi olarak tamamlayan JL Bourg’un başında bulunuyor.
Fauthoux geçtiğimiz günlerde Bourg ile 2025 yazında yürürlüğe girecek EuroLeague çıkış maddesini de içeren üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Kulübe 2022 yılında katılmıştı.
Bundan önce, LDCL ASVEL Villeurbanne, 2020’den 2022’ye kadar orada asistan koç olarak çalışan Fauthoux’a ilgi göstermişti.
