22 Ekim 2025

Real Madrid, Asvel’i Zorlanmadan Geçti

EuroLeague’in 3. haftasında Real Madrid, kendi sahasında LDLC ASVEL Villeurbanne’ı 85-72 mağlup ederek sezondaki ikinci galibiyetini aldı.

İki ekip de maça önemli eksiklerle çıktı: Madrid’de Theo Maledon, Usman Garuba, Gabriele Procida ve Alberto Abalde forma giyemedi; ASVEL’de ise üç tecrübeli isim Nando De Colo, Thomas Heurtel ve Shaquille Harrison yoktu.

Koç Sergio Scariolo, eksiklere rağmen hücum dengesini mükemmel yönetti. Real maça Andres Feliz’in yönlendirmesiyle hızlı başladı; ilk iki dakikada üç asistle oyunu açan Feliz, takımın temposunu belirledi. Rakibini faul problemine sokmadan skor bulan Real, ilk çeyrekte 10 asist – 1 top kaybı ile oynayarak top paylaşımında kusursuza yakın bir performans sergiledi.

ASVEL, dış atışlara yönelerek oyunda kalmaya çalıştı ancak pota altında Walter Tavares’in etkili savunmasıyla istediği üretkenliği bulamadı. İlk yarıda Real 18 kez serbest atış çizgisine gelirken, ASVEL yalnızca bir kez faul çizgisine gidebildi. Bu fark, Madrid’in fiziksel üstünlüğünü ve boyalı alan hâkimiyetini açıkça ortaya koydu.

🔥 Okeke ve Lyles: Yeni Transferlerden Mükemmel Katkı

Madrid’in yeni transferleri Chuma Okeke ve Trey Lyles, galibiyette başrolü oynadı.
Okeke, 17 sayı – 5 ribaund – 4/4 üçlük isabetiyle kusursuz bir performans sergilerken, Trey Lyles da 12 sayı – 6 ribaund – 2 asist – 1 top çalma ile çok yönlü bir katkı verdi.
Okeke’nin %100 saha içi isabeti (6/6) dikkat çekerken, PIR değeri 25 ile maçın en verimli oyuncusu oldu.

Maç sonu konuşan Okeke, takım içi kimyanın hızla geliştiğini vurguladı:

“Sadece sahada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bu takım birlikte oynamayı ve birbirine güvenmeyi öğreniyor. Her gün biraz daha kenetleniyoruz.”

Lyles da benzer şekilde takım kültürünü övdü:

“Bu takımda oynamak kolay çünkü herkes topu paylaşıyor. Koç Scariolo bize güven veriyor. Yeni bir takımız ama sahada birbirimizi tanımaya başladık, bu da oyunumuza yansıyor.”

🧠 Savunmada İkinci Yarı Ayarı: Üçlükleri Sınırladılar

Koç Scariolo, devre arasında yaptığı savunma ayarlarıyla farkı getirdi. İlk yarıda ASVEL 8/21 üçlük isabetiyle oyunda kalırken, ikinci yarıda bu oran 2/13 (%15.4)’e düştü.
Scariolo, devre arasında yaptığı kısa değerlendirmede şunları söylemişti:

“Bazı savunma düşüşleri yaşadık. Özellikle dış atışlara yaklaşmada geç kaldık. Bu alanda daha iyi olmalıyız.”

İkinci yarıda Real’in dış savunması sertleşirken, ASVEL’in top kayıpları arttı. Fransız ekibi 14 top kaybı yaparken sadece 11 asist üretebildi. Real ise 24 asist – 12 top kaybı ile oynayarak kolektif oyun disiplinini korudu.

🚀 Gençlerden EuroLeague Prömiyeri

Real Madrid açısından bir diğer sevindirici gelişme, iki genç oyuncunun EuroLeague sahnesine ilk adımlarını atmasıydı.
Izan Almansa ve Gunars Grinvalds, bu maçta da EuroLeague sahnesinde süre aldı. Taraftarlar, bu iki gencin aldığı dakikalarda takımın enerjisinin artmasından oldukça memnun kaldı.

🏁 Sıradaki Durak: Partizan ve Kızıl Yıldız Deplasmanları

Bu galibiyetle sezonu 2-1’e getiren Real Madrid, şimdi Belgrad haftasına hazırlanıyor.
Çarşamba günü Partizan Mozzart Bet ile evinde karşılaşacak olan Los Blancos, cuma günü ise Crvena Zvezda Meridianbet deplasmanına gidecek.

Scariolo’nun öğrencileri için hedef net: hem ritmi korumak hem de yeni transferlerle kimyayı güçlendirmek.

📊 Maçın Öne Çıkanları:

Ev sahibi ekipte Chuma Okeke 17 sayı, 5 ribaund ile yıldızlaşırken, Trey Lyles 12 sayı, 6 ribaund ve Mario Hezonja 11 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Misafir takımda ise Edwin Jackson 16 sayı, Mehdi Ngouama 12 sayı, 3 asist, Glynn Watson 11 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Bodian Massa 11 sayı, 5 ribaund ile direnen başlıca isimlerdi.