11 Eylül 2025

Milli Takımımızın Aday Kadrosunda Fenerbahçe’den Oyuncu Yok!

A Erkek Milli Takımımız, FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri B Grubu’nda kritik iki karşılaşmaya çıkıyor. 22 Kasım Cuma günü Basketbol Gelişim Merkezi’nde, ardından 25 Kasım Pazartesi günü Savaria Arena’da Macaristan ile deplasmanda karşılaşacak olan millilerimiz, eleme gruplarında yoluna devam etmek için mücadele edecek.

Aday Kadro Açıklandı

Bu iki önemli maç öncesinde milli takımımızın 19 kişilik aday kadrosu belli oldu:

  • Guardlar: Shane Larkin, Yiğit Arslan, Onuralp Bitim, Şehmus Hazer, Doğuş Özdemiroğlu, Kenan Sipahi, Emre Melih Tunca
  • Forvetler: Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Göksenin Köksal, Sarper David Mutaf, Yiğitcan Saybir, Erkan Yılmaz, Sadık Emir Kabaca, Kerem Kuthan Konan
  • Pivotlar: Ömer Faruk Yurtseven, Furkan Haltalı, Muhsin Yaşar, Ercan Osmani

Fenerbahçe Krizi

Kadrodaki dikkat çeken bir detay, Fenerbahçe Beko oyuncularının yer almaması oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü, kısa süre önce Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman’a yönelik eleştiriler içeren bir açıklama yaparak, Ataman görevde olduğu sürece milli takıma oyuncu göndermeyeceğini duyurmuştu. Bu durum, milli takım kadrosunda Fenerbahçe Beko forması giyen oyuncuların eksikliğine neden oldu.

Maç Performansları

Milli takımımız, gruptaki ilk maçında deplasmanda İtalya’ya 87-80 mağlup olmuş, ikinci maçında ise evinde İzlanda’yı 76-75 mağlup ederek moral bulmuştu.

Yayın ve Maç Takvimi

Macaristan karşılaşmaları TRT Spor Yıldız’dan canlı olarak yayınlanacak.

  • 22 Kasım Cuma: 20.30 Türkiye – Macaristan (Basketbol Gelişim Merkezi)
  • 25 Kasım Pazartesi: 20.00 Macaristan – Türkiye (Savaria Arena)

Milli takımımıza başarılar dileriz!