26 Ocak 2026

Koç Sekizkök, Merkezefendi Galibiyeti Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 4. hafta mücadelesinde Galatasaray konuk ettiği Yukatel Merkezefendi Belediyesi karşısında çok zorlansa da son çeyrekte gaza basarak 84-78’lik skorla kazanmayı bildi.

Karşılaşma sonrası sarı kırmızılıların koçu Yakup Sekizkök açıklamalarda bulundu:

Ankara’daki terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Sorumluların cezasını inşallah bulacağına inancımız sonsuz. İki gün sonra Cumhuriyet Bayramımız var. En anlamlı, en önemli milli bayramımız. Tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

İstediğimiz basketbolu oynayamadık. Otis Livingston bizim için çok önemli bir oyuncu. Böyle oynamamalı. Sorumluluğunun farkında olması lazım. İyi niyetinden ve çalışkanlığından hiç şüphemiz yok ama bugün basketbolunu sahaya yansıtamadı. Buğrahan’ın uzun süren sakatlıktan sonra, kaptan olarak sahaya çıkıp takımı kurtarması önemliydi. James’in de ikinci yarı skorer kimliğini ön plana çıkarmasıyla Angel’in ribaunt katkıları bize maçı kazandırdı. Nihayet kendi sahamızda son periyot iyi bir oyun oynayıp kazandık.

Önümüzdeki hafta deplasmanda Karşıyaka maçı var. Hafta içi Avrupa kupası maçımız yok. Biraz dinlenip hazırlanacağız. Çok sakatımız var ve çok yorgunuz. Merkezefendi de çok iyi basketbol oynadı. Son periyot daha tecrübeli ve daha diri kaldık. Onlara da önümüzdeki hafta başarılar diliyorum.