Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Zalgiris Kaunas‘ı zorlanmadan 87-77’lik skorla yendi ve galibiyet serisini tam 8 maça çıkardı.
Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in başarılı koçu Luca Banchi açıklamalarda bulundu:
Çok mutluyum ama her şeyden önce çok gururluyum. Öncelikle buradan oyuncularımıza teşekkür etmek istiyorum, ne kadar özel bir oyuncu grubu olduklarını bugün bir kez daha kanıtladılar. Sezon içerisinde yaşadığımız sıkıntılara ve rakiplerimizin kalitesine rağmen asla pes etmediler. Hep büyük bir tutkuyla oynadılar. Son haftalarda her seferinde maçı kazanabilmek adına gereken çözümleri bulduk. Çok mücadele ettik, çocuklar ortadaki toplar için kendilerini yere attılar. Her top için sonuna kadar mücadele ettiler. Tüm bunlar oyuncularımızı özel kılıyor. Tabii ekibime de çok teşekkür ederim, zaten ben gelmeden önce de harika bir iş çıkarıyorlardı. Onlar sayesinde kendimi en baştan itibaren bu takımın bir parçası gibi hissettim.
Kazandığımız son sekiz maça bir bakalım, çoğu yakın geçen maçlardı. Her koşulda reaksiyon vermeye hazırdık, maçlar sırasında iniş çıkışlar yaşasak bile hiç pes etmedik. Her seferinde kazanabilmek adına doğru çözümü bulduk. Bence en önemli nokta bu. Çocuklar savunmada kendilerini feda ediyorlar, bugün de özellikle son bölümde harika mücadele ettiler. Takımımızda büyük kupalar kazanmış oyuncular var, hepsi her top için mücadele ettiler. Takımı ne kadar önemsediklerini gösterdiler. Bence bu tutumları, genç oyuncularımız için harika bir örnek oldu. Fedakarlık yapmadan üst üste bu kadar galibiyet alamazdık.
