Turkish Airlines Euroleague 28. hafta mücadelesinde Maccabi Tel Aviv konuk olduğu LDLC Asvel Villeurbanne‘ı etkili bir hücum performansı eşliğinde 95-102’lik skorla yenmeyi başardı.
Bu sonuçla İsrail ekibi derecesini 8-20 yaparak 16. sıraya yükselirken, Asvel ise 11-17 ile 15. sırada kaldı.
Maccabi Tel Aviv’de Levi Randolph 19 sayı, 5 ribaund, Jasiel Rivero 15 sayı, 5 ribaund, Marial Shayok 15 sayı, 8 ribaund, Jimmy Clark 15 sayı, 7 asist, Roman Sorkin 15 ribaund, 3 asist, Trevion Williams 11 sayı, 3 ribaund ile mücadele etti.
ASVEL’de ise Nando De Colo 20 sayı, 8 asist, 4 ribaund, Melvin Ajinca 14 sayı, 1 ribaund, Paris Lee 12 sayı, 7 asist, Neal Sako 9 sayı, 10 ribaund, Ben Bentil 7 sayı, 2 ribaund ile oynadı.
İlk Yarı: Maccabi Hızlı Başladı, ASVEL Direndi Maccabi Playtika Tel Aviv, karşılaşmaya çok hızlı başladı ve özellikle Sorkin ile Rivero’nun pota altındaki etkinliği sayesinde 0-5’lik bir üstünlük yakaladı. Ev sahibi LDLC ASVEL Villeurbanne, ilk basketine De Colo’nun üçlüğüyle ulaşarak farkı 7-5’e getirdi. İlk çeyrek boyunca ASVEL, serbest atışlarla oyunda kalmaya çalışırken, Maccabi ise Randolph’un üçlüğüyle skoru 10-10’da eşitledi. Ev sahibi ekip, Tarik Black’in üç sayılık oyunu ile 18-12 öne geçti ancak Shayok ve Clark’ın arka arkaya üçlükleriyle ilk periyot 20-20 eşitlikle sona erdi. İkinci çeyrekte Maccabi’nin hücum performansı üst düzeydeydi. John DiBartolomeo ve Clark’ın hücumdaki etkili oyunlarıyla farkı çift hanelere çıkardılar ve 22-31’lik üstünlük kurdular. Alan savunmasını da devreye sokan Maccabi, ASVEL’in hücum organizasyonlarını bozarak üstünlüğünü sürdürdü. Ancak De Colo ve Lauvergne’in devreye girmesiyle ASVEL, skoru 51-53’e kadar getirdi ve ilk yarı Maccabi’nin iki sayılık üstünlüğüyle sona erdi.
Üçüncü Çeyrek: Dengeli Oyun Devam Etti Üçüncü periyotta her iki takım da hücumda yüksek yüzdelerle oynadı. Blatt ve Ajinca’nın karşılıklı üçlükleriyle, skor Maccabi lehine 59-63 olurken, De Colo’nun EuroLeague kariyerindeki 500. üçlüğüyle Fransız ekibi farkı 3 sayıya indirdi. Sonrasında da ASVEL, Shaquille Harrison’ın hızlı hücum sayısıyla skoru 67-67’de eşitledi. Williams ve Sorkin’in katkılarıyla Maccabi yeniden üstünlük kurdu ve Clark’ın savunmadan kaptığı top sonrası smaç basketiyle skoru 67-75’e taşıdı. Ancak De Colo’nun bireysel performansı ASVEL’in oyunda kalmasını sağladı ve son çeyreğe girilirken Maccabi’nin 72-78’lik üstünlüğü devam etti.
Son Çeyrek: ASVEL’in Geri Dönüşü ve Maccabi’nin Kararlı Oyunu Son periyotta ASVEL, De Colo’nun bir üçlüğüyle maça yeniden tutundu ve Lee’nin hızlı hücum üçlüğüyle 81-80 öne geçti. Ancak Clark, oyuna geri döndüğünde asistleri ve hızlı hücumlarıyla Maccabi’yi 83-87 öne geçirdi. ASVEL, üst üste üç sayılık oyunlarla skoru 92-96’ya getirdi ve maça tekrar ortak oldu. Sako’nun hücum ribaundundan bulduğu üç sayılık oyun farkı bire indirse de, Maccabi son anlarda Jasiel Rivero ile pota altından bulduğu sayılarla farkı korudu. De Colo’nun uzun mesafeli üçlüğü isabet bulmazken, Randolph’un serbest atışları sonucu belirledi ve Maccabi sahadan 95-102’lik galibiyetle ayrıldı.
Genel Değerlendirme ve Sonuç Maccabi Playtika Tel Aviv, ASVEL’i deplasmanda mağlup ederek üst üste sekizinci kez Fransız ekibini yenmeyi başardı. Maç boyunca üstün oynayan taraf olmalarına rağmen, son çeyrekte ASVEL’in geri dönüşüne engel olmakta zorlandılar. Ancak Jimmy Clark, Marial Shayok ve Jasiel Rivero’nun kritik katkılarıyla galibiyeti garantilediler. Bu sonuçla Maccabi 8-20’lik dereceye ulaşırken, ASVEL üst üste beşinci mağlubiyetini alarak 11-17’ye geriledi.