30 Nisan 2024

Lakers’in Westbrook’u Pacers’e Gönderme Hayali Suya Düştü

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlere göre Los Angeles Lakers, All-Star gardı Russell Westbrook’u Buddy Hield ve Myles Turner karşılığında Indiana Pacers’e göndermek istiyordu. Ancak The Athletic’ten Bob Kravitz’in raporuna göre iki takımın yürüttüğü takas görüşmeleri olumsuz sonuçlandı.

Görüşmelerin tıkanmasında Indiana Pacers’in takasa birinci tur draft hakkının eklenmesini istemesinin neden olduğu bildirildi.

33 yaşındaki Westbrook, geçen ay 2022-23 sezonu için 47,1 milyon dolarlık oyuncu opsiyonunu tercih etmişti. Kariyerinde 9 kez All-Star seçilen gard, geçen sezona 10 triple-double yaparken, 18.5 sayı, 7.4 ribaunt ve 7.1 asist ortalamaları ile başlarken saha içinden yüzde 44.4 ve yayın gerisinden ise yüzde 29.8 ile hücum etmişti. Ancak Lakers, play-off resminin dışında kaldı.

Geçen hafta Russell Westbrook , uzun süredir Thad Foucher ile “uzlaşmaz farklılıklar” nedeniyle yollarını ayırmıştı.

Lakers’in Westbrook karşılığında takıma kazandırmak istediği Myles Turner, Indiana formasıyla geçen sezon maç başına 12.9 sayı ve 7.1 ribaunt ortalamaları tutturdu ancak ayağından sakatlanarak 39 maçı kaçırdı. Buddy Hield ise maç başına 18.2 sayı eklerken 3 sayılık bölgeden yüzde 36 ile isabet kaydetti.