30 Nisan 2024

John Wall: “Clippers’da Benim İçin Harika Bir Ortam Var”

Bir zamanlar NBA’in en tehlikeli oyun kurucuları arasında gösterilen ve kariyerinde 5 kez All-Star seçilen John Wall, yaşadığı sakatlıklardan ötürü eski formundan uzaklaştı. 31 yaşındaki yıldız isim, yaşadığı sakatlıklardan ötürü son dört sezonda sadece 72 maçta forma giyebildi.

Geçtiğimiz sezon Houston Rockets yönetimiyle yaşadığı sorunlar yüzünden normal sezonda kenardan oturan John Wall, yaz döneminde takımı tarafından serbest bırakıldı.

Yakın zamanda kadrosunda Kawhi Leonard ve Paul George gibi iki all-star barındıran batı konferansının güçlü takımlarından Los Angeles Clippers ile iki yıllık sözleşme imzalayan Wall, NBA Yaz Ligi’nde ESPN’e bir demeç verdi.

Clippers gibi güçlü bir takımda oynayacağı için mutlu olduğunu ifade eden John Wall, kendisine başka takımların ilgisi olmasına karşın buradaki ortamın kendisi için harika olduğunu şöyle açıkladı:

“Beni isteyen diğer takımlarla ilgilenmiyorum. Tabi ki taliplerimin olmasından ötürü memnunum. Fakat gideceğim takımı seçerken ‘2016 John Wall’ gibi tüm yükü sırtlamak zorunda kalmayacağım bir yere gitmek istedim. Tüm baskının benim üzerimde olmayacağı bir yere… Clippers’ta oyun kurucu eksiği vardı ve burada benim için harika bir durum mevcut.”

Clippers’da oyun kurucu eksiği olduğu doğru olsa da kariyerinde 5 kez all-star seçilen Wall büyük olasılıkla Reggie Jackson’ın yedeği olarak kenardan gelecek. Bu konu hakkında da konuşan Wall, basketbol oynamayı özlediğini ve rekabet etmeye hazır olduğunu şöyle açıkladı:

“Tekrardan basketbol oynayacağım için mutluyum. Ben rekabeti seven bir insanım. Fakat ilk beş başlamak veya başlamamak umurumda değil. İlk beşte yer edinmek için mücadele edeceğim. İlk beş başlamasam bile Reggie Jackson’ın ne kadar yetenekli olduğunu ve özellikle Kawhi ile George sakatken bu takım için neler yaptığını biliyoruz. Kim ilk beş başlarsa başlasın sonuç her türlü harika.”

Eurohoops