30 Nisan 2024

Pierria Henry Fenerbahçe Beko’ya Veda Etti

ING Basketbol Süper Ligi’nde sezonu şampiyon tamamlamasına karşın Turkish Airlines EuroLeague’de bu sezon beklentilerin oldukça altında kalan Fenerbahçe Beko’da koçluk görevine Dimitris Itoudis’in gelmesinden sonra önümüzdeki sezonun kadrosu şekillenmeye başlıyor.

Daha önce Ahmet Düverioğlu, Jan Vesely, Jehyve Floyd ile yolları ayıran sarı lacivertlilerin, geçtiğimiz yaz Baskonia’dan kadrosuna kattıkları Pierria Henry, yayınladığı mesajla kulübe veda etti. Başarılı gardın kontratının son senesinde oyuncu opsiyonu bulunuyordu.

Yıldız oyuncu instagram hesabından yaptığı paylaşımla Fenerbahçe Beko’ya veda ederken şu ifadeleri kullandı:

“Koşulsuz sevgi için herkese teşekkür ederek başlamak istiyorum. Sezonun başından beri, kuzenimi ve sezon boyunca diğer sevdiklerimi kaybettiğim andan itibaren hepiniz beni kucakladınız ve kendim olmama izin verdiniz.”

“Başından beri bu bir sır değildi. Bu sezon bizim için şampiyon olmak için yazılmıştı! Her ortaya çıktığında zorluklarla yüzleşmeseydik, onlara karşı durmasaydık, asla güçlü bir şekilde bitiremezdik. Zorluklarla birlikte mücadele etme şeklimiz, sadece kazanmamıza değil, aynı zamanda hepimizin bildiğimiz şeye dönüşmemize izin verdi! Avrupa’nın en iyi takımı…”

“Bir grup iyi kalpli insanla çevrili olduğum için son derece minnettarım ve gerçekten kutsanmış durumdayım. Ön bürodan tüm personele ve tabii ki soyunma odasındaki kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum. Bu sezondan çok şey öğrenip kazanabildim. Özellikle yaşayan efsanelerden ve hatta küçük kardeşlerimden…”

“Takım olarak kaybettiklerimizle, feda ettiğimiz tüm aile fertlerimizle, her türlü talihsiz duruma direndik, hepsini aştık.. Yüzümüzde bir gülümsemeyle, başımızı dik tutarak… Harika bir deneyim yaşadım, neşe dolu ve bir sürü harika anı olduğunu söyleyeceğim!”

Instagram

The Athletic’in Washington Wizards muhabiri John Robbins’e göre Pierria Henry, Washington Wizards’ın hafta sonu ev sahipliği yapacağı basketbol kampının katılımcılarından biri olacak.

Geçen sezon Fenerbahçe Beko ile 28 EuroLeague maçında forma giyen Senegal pasaportlu Amerikalı oyun kurucu, maç başına 7.9 sayı, 3.4 ribaunt ve 4.2 asist ortalamaları tutturdu.