30 Nisan 2024

Boston Celtics Yaz Döneminde Benchini Kuvvetlendirmek İstiyor

Boston Celtics‘in NBA Finallerine çıkmasında benchten aldığı katkı oldukça önemliydi. Özellikle Derrick White ve Grant Williams’tan konferans finallerine kadar önemli katkı aldılar. Ancak bu grup, takımın onlara en çok ihtiyaç duyduğu anda Warriors’a karşı bocaladı. Grant Williams, Payton Pritchard ve Derrick White, final serisinin 5 ve 6’ncı maçlarında 19 denemede sadece iki isabet bulabildiler.

Celtics, yine de gelecek sezon için kadrosunu büyük ölçüde koruma yeteneğine sahip. Ancak koç Ime Udoka, gelecek yıl için kenardan skor üretecek deneyimli bir oyuncu bulmak istiyor.

Konuyla ilgili konuşan Ime Udoka şunları dile getirdi:

“Benchten sürekli skor bulmak büyük bir anahtardır. Ancak sahip olduğumuz ticari istisnalar dışında her zaman eklemeler yapabiliriz. Bu yüzden, muhtemelen serbest oyuncu pazarında mevcut olan belirli isimlere bir göz atacağız. Ancak ele alınması gereken bazı şeyler var. Bence NBA Finallerinde göze çarpan şey yedeklerden skor bulamamamızdı, bunu veteran bir skorerle giderebiliriz.”

“Gerçekten güvendiğimiz bazı genç adamlarımız vardı, Payton, Derrick, Grant ve bu adamlar yıl boyunca muazzam bir şekilde büyüdü ve bundan daha fazlasını görmemiz gerekiyor. Ama bazı pozisyonlara ve rollere değinilmesi gerekiyor ve iyi bir performansımız var. Baktığımız isimlerden bazıları umarım bizim için işe yarar.”

Boston Celtics, koç Ime Udoka’nın bu taleplerinden bazılarını gerçekleştirmek için ticari istisnalar ve vergi mükellefi istisnası dahil olmak üzere bir dizi araca sahip. Ancak Udoka, takımın sezon dışı gelişiminin çoğunun içeriden geldiğine inanıyor.

“Serbest oyuncu, takaslar, draft gibi şeylerle gelişmeye devam ediyoruz, bu büyümenin en büyük kısmının içeriden olacağını anlıyoruz. Oyuncularımız sezon boyunca muazzam ilerleme gösterdi ve bence bu sezon bizimle birlikte, onlarla çalışmaya devam ederek, bazı noktaları geliştirerek, gelecek sezona daha fazlasını alabiliriz. ”

NBA free agent dönemi 30 Haziran’da başlayacak.