30 Nisan 2024

Kristaps Porzingis: “Ağustosta Milli Takımda Oynayacağım”

Letonya Milli Takımı‘nın NBA’deki yıldızı Kristaps Porzingis, basketnews sitesine özel bir röportaj verdi. Washington Wizards’ın yıldızı temmuz ayında oynanacak 2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri’nde milli takımda yer almayacağını fakat ağustosta oynanacak maçlarda oynayacağını belirtti.

Letonyalı yıldız bu sezon ortasında Spencer Dinwiddie ve Davis Bertans karşılığında Dallas Mavericks’ten ayrılarak Washington Wizards’a takas olmuştu.

“Ağustos penceresinde oynayacağım ama ne yazık ki bu pencerede değil. Oyunumun sezon boyunca geliştiğini düşünüyorum. Ondan önce sakatlıklar, kovid-19 ve benzeri şeyler beni durdurdu. Ama kendimi Washington’da bulduğuma memnunum. Bana çok yardımcı olan iyi bir organizasyon. Önümüzdeki sezona iyi başlamanın önemli olacağını düşünüyorum. Bu yüzden bu güzel duyguyu gelecek yıla taşımak zorundayız.”

Basketnews

Letonya FIBA Dünya Kupası Elemeleri A grubunda dört maç sonunda 3 galibiyetle Sırbistan ile birlikte zirvede yer alıyor. İlk turun son maçlarında 30 haziranda evlerinde Sırbistan ve 3 temmuzda deplasmanda Slovakya ile karşılaşacak.  

FIBA Dünya Kupası Elemelerinde ikinci tur maçları 24-28 ağustosta başlayacak.