30 Nisan 2024

Georgios Bartzokas: “EuroLeague Maçları Yüksek Konsantrasyon Gerektirir”

Turkish Airlines EuroLeague’in yirminci haftasında deplasmanda yarın 19:45’te Fenerbahçe Beko ile karşılaşacak Olympiakos’ta baş antrenör Georgios Bartzokas karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.

Kovid-19 salgını yüzünden tüm EuroLeague takımları gibi zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten deneyimli koç, şunları dile getirdi:

“Organizasyon olarak normal koşullara dönmek için elimizden geleni yaptık, ancak anladığınız gibi tüm EuroLeague takımlarının sahada neler sunacağını bir soru işareti takip ediyor. Omicron ile antrenmanlara dönmek için gereken süre daha az. Ancak bu sefer hastalığın ilk dalgasına kıyasla çok daha fazla oyuncumuzu kaybettik ve bu yüzden bir süre düzgün çalışmadık.”

Fenerbahçe’nin önemli eksikleri olmasına karşın zorlu bir rakip olduğunu aktaran Yunan antrenör, maçı kazanmak için mental anlamda güçlü olmaları gerektiğini şu şekilde belirtti:

“Euroleague maçlarında her zaman zihinsel olarak güçlü olmak gerektiğini oyunculara anlatmak için çaba sarf ettik. De Colo veya Vesely’nin eksik olduğunu düşünerek rahatlarsak elbette bedelini öderiz. Zihnen zor bir maç oynamaya hazır olmamız gerekiyor. Fenerbahçe ile mücadelemiz zor olacak çünkü onlar için play-off yarışına tutunmak önemli.”

Basketnews