30 Nisan 2024

Kyrie Irving Parkelere Geri Dönüyor

NBA takımlarından Brooklyn Nets’in all-star yıldızı Kyrie Irving, takımda yaşanan kovid-19 krizinden ötürü parkelere dönmeye hazırlanıyor.

ESPN’den Adrien Wojnarowski’nin haberine göre, Nets yönetimi Kyrie Irving’in takımla beraber antrenmanlara katılmasına izin verdi. Yıldız oyuncunun bundan böyle takımın deplasman maçlarında oynaması bekleniyor.

Bu kararın alınmasında, takımda yaşanan kovid-19 krizinin yanı sıra, Nets’in iki süper yıldızı Kevin Durant ve James Harden’ın üzerine normal sezonda çok fazla yük binmesi başrolü oynadı. Bu hafta başında çıkan haberlerde, Nets yönetiminin Irving’in parkelere dönüşü konusunda iyimser olduğu belirtilmişti.

Koç Steve Nash, Kyrie Irving’in yokluğunda Kevin Durant’ın normal sezonda çok fazla yıprandığını daha önceki demeçlerinde dile getirmişti. Ayrıca takımdaki salgından ötürü Brooklyn Nets son iki maçını yedi sekiz kişilik rotasyonları oynamak zorunda kaldı. Buna karşın son iki maçında evinde Toronto Raptors ve Philadelphia 76ers engelini aşmayı başardı.

Bilindiği üzere, Irving, sezon başında aşı olmayı reddettiği için gene menajer Sean Marks tarafından takım aktivitelerinden uzaklaştırılmıştı. Yıldız oyuncu New York eyalet yasaları gereğince takımı Brookly Nets’in iç saha maçlarında forma giyemeyecek. Fakat all-star ismin deplasman maçlarında forma giymesinin önünde bir engel bulunmuyor.