30 Nisan 2024

İDDİA: Virtus Bologna’nın Hedefinde Greg Monroe ve Tarik Black Var

Önümüzdeki sezon 7Days EuroCup’ta şampiyonluk hedefiyle yola çıkan İtalya Lega Basket Serie A’nın son şampiyonu Virtus Bologna, Ekpe Udoh’un dizinden sakatlanarak sezonu kapatmasının ardından uzun rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

İtalyan koç Sergio Scoriolo, Ekpe Udoh’un İtalya Süper Kupa maçında dizinden sakatlanarak sezonu kapatmasının ardından uzun rotasyonu için takıma bir takviye yapmak istediklerini belirtmişti. SuperBasket sitesinin haberine göre, Virtus Bologna Udoh’un boşluğunu geçen sezon Khimki ile Turkish Airlines EuroLeague ve VTB Ligi’nde mücadele eden Greg Monroe ile doldurmak istiyor.

NBA patentli Greg Monroe Amerikan Basketbol Ligi’nde sekiz sezon oynadıktan sonra 2019 sezonunda Bayern Munich formasıyla EuroLeague’e adım attı. 2.11’lik uzun geçen sezon Khimki formasıyla VTB Ligi’nde 16.0 sayı ve 6.8 ribaunt ortalamaları yakaladı. Takımın yaşadığı finansal kriz sebebiyle geçtiğimiz sezon EuroLeague’de sadece 9 maçta görev alan 31 yaşındaki Monroe, saha içinden %50.8 isabetle 10.3 sayı ve 6.0 ribaunt ortalamalarıyla mücadele etti.

Söz konusu haberde İtalyan temsilcisi Virtus Bologna’nın Ekpe Udoh’un boşluğunu doldurmak için aynı zamanda Tarik Black ile de ilgilendiği dile getirildi. Black son olarak NBA Yaz Ligi’nde Denver Nuggets formasıyla boy göstermişti.