30 Nisan 2024

İDDİA: Golden State Warriors Ben Simmons Takasında En Güçlü Aday

Ben Simmons’ın Philadelphia 76ers’taki geleceği NBA gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Bazı kaynaklara göre 25 yaşındaki Avusturalyalı oyuncunun Golden State Warriors’a katılma şansı artmış durumda.

Philadelphia 76ers formasıyla dört sezonu tamamlayan Ben Simmons özellikle geçtiğimiz sene play-offlarda çok kötü bir performans sergilemişti. Takımı Sixers’in konferans yarı finallerinde Atlanta Hawks’a 7 maç sonunda elenmesinde Simmons’ın kötü oyunu başlıca faktör olmuştu.

Sezonun sona ermesinin ardından Philadelphia 76ers teknik heyeti ve takımın yıldızı Joel Embiid’in telefonlarına çıkmayan Ben Simmons, son olarak geçtiğimiz günlerde takımdan takas edilmesini talep etmişti.

Ben Simmons NBA’de geçirdiği dört sezonun üçünde all-star seçilerek ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Fakat Avusturalyalı gardın yayın gerisinden şut kullanmaması ve geçen sezon play-off döneminde faul çizgisinden yaşadığı sıkıntılar kafalarda soru işareti yaratıyor.

25 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmak isteyen takımların başında Minnesota Timberwolves, San Antonio Spurs, Toronto Raptors ve Sacramento Kings geliyor. Fakat NBA çevrelerinde dolaşan iddialara göre Golden State Warriors’ın Simmons takasında şansı daha yüksek.

Analiz

Warriors arka arkaya beş NBA finali oynadıktan sonra son iki sezon yaşanan sakatlıklardan ötürü play-off resminin dışında kaldı. Bu yaz döneminde takıma önemli hamleler yaptılar. Ayrıca sakatlığından dolayı iki sezonu kaçıran Klay Thompson’ın da takıma dönmesi bekleniyor. Ben Simmons’ı takıma katmak için ellerinde gözden çıkarabilecekleri Andrew Wiggins ve potansiyelli çaylak oyuncular var.

Yine de Warriors için Ben Simmons hamlesini yapmak riskli olabilir. Çünkü kadroda hali hazırda Drymond Green gibi şut tehdidi sınırlı bir oyuncuya sahipler. Ayrıca Simmons’ın kadroya katılması sonrası top ve alan paylaşımını nasıl gerçekleştirecekleri ayrı bir mevzu.