30 Nisan 2024

Melih Mahmutoğlu: “Bu Sezon Her Şey Daha Farklı Olacak”

Yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası’nda sürdüren Fenerbahçe Beko’da kaptan Melih Mahmutoğlu kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Yeni sezon öncesi hedeflerinden, takımın yeni baş antrenörü Aleksandar Djordjevic’e kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan kaptan Melih Mahmutoğlu’nun demecinden öne çıkanlar şu şekilde:

Topuk Yaylası gibi bir tesisimiz olduğu için çok şanslıyız. İstanbul’a da yakın, havası da çok güzel. Salonumuz harika, çalışanlar, yemekler… her şey çok güzel. Bu konuda şanslıyız.”

  • “Sezon öncesi kampımız da keyifli başladı. Yeni hocamızla, yeni oyuncularımızla çok keyifli geçiyor. Bu kamp döneminde en iyi şekilde hazırlanacağız. Hem tanışacağız hem kaynaşacağız hem de hocamızın bizden istediklerini sahada göstereceğiz. Umarım ki gerek hazırlık maçlarına gerekse de sezona güzel bir başlangıç yapmış oluruz.”

“Savaşan, Kavga Ede Bir Takım Olacak Bu Sezon”

  • “Burada herkes üst düzey profesyonel. Oyuncular olarak da birbirimizi milli takımlardan, maçlardan tanıyoruz. Karakterini ve oyunculuğunu bildiğimiz isimler… Aynı şekilde hocalar da öyle. Ama uzun süre beraber oynamak her oyuncu, her takım için avantajdır. Bu konuda biraz dezavantajımız var ama onun dışında her şey iyi gidiyor. Oyuncuların hepsi çok kaliteli ve karakterli oyuncular. Ama takım olarak beraber olmak, beraber vakit geçirmek vb. şeyler sezon öncesi çok önemli.”
  • “Biz de bunu sonuna kadar ben hem kaptan olarak hem de diğer eski oyuncular her konuda yardımcı oluyoruz. Önemli olan sahada da herkesin istenileni yapması. Bu sene daha da savaşan bir takım olacağız. Tabiri caizse daha kavga eden takım olacağız. Bu anlamda da hem idmanlarımız tempolu geçiyor hem de hocamız da sürekli uyarılarıyla bizden ne istediğini söylüyor ki ben de sezon öncesi hocamızla birebir bir toplantı gerçekleştirdim. Daha koşan, daha fazla sert savunma yapan, kavga eden bir takım olacak bu sene.”
  • “Taraftarımızın da bizimle olacak olması çok büyük avantaj. Geçen sene bunun dezavantajını yaşadık. Bakıldığında her takım bunu yaşadı ama biz, özellikle Fenerbahçe olarak Avrupa’nın neresine gidersek gidelim, Türkiye’nin neresine gidersek gidelim hep taraftarımız oluyor. Onların gücüyle de hem savunma hem hücum bizim için tabii ki avantaj oluyor. Bu sene de öyle olacak. İnşallah hazırlık maçları da güzel geçer ve sağlıklı, herkesin formda olduğu şekliyle sezona başlarız.”

“Geçtiğimiz Sezon Çok Fazla Şansızlık Yaşadık”

  • “Play-off’a kaldık ve CSKA ile eşleşti ki o süreçte Covid vakaları, sakatlıklar olmasaydı belki CSKA’yı da geçecektik. Yüksek ihtimalle de geçecektik zaten. Tabii bunları konuşuyoruz ama sezona iyi başlayamadık ama ondan sonra toparlandık. Bence daha çok hem hocamız Igor Kokoskov, Avrupa basketbolunu biraz daha iyi tanıdı hem biz onu daha iyi tanıdık. Daha savaşan bir takım olduk. Zalgiris maçına kadar gerçek anlamda kötü bir tablo vardı ortada ama bunu oturup konuştuk ve düzelttik.”
  • “Önemli olan sezonun sonunu nasıl getirdiğinizdir. Ve iyi de getirdik. Ancak dediğim gibi Moskova serisinden önce talihsizlikler başımıza gelmese her şey güzel olabilirdi. Final-Four’a giderdik ki orada ne olacağı belli değil, sadece bir maç oynuyorsunuz. Maalesef istemediğimiz yerde bitirdik. Ardından Türkiye Basketbol Ligi’nde final etabı oynandı. Anadolu Efes’i tekrardan tebrik etmek lazım, iki tarafta da şampiyon oldu. Ama artık o defteri kapattık, şimdi yeni bir defter… Biz eski oyuncular hem oradaki hatalarımızdan dersler aldık, şimdi bu sene her şey çok daha farklı olacak.”

“Savunmada Daha Sert Bir Takım Olacağız”

  • “Hocamızı yeni yeni tanıyoruz ama şimdiye kadar hem milli takımlarda hem de diğer takımlardaki basketbolunu biliyoruz. Daha çok savunma ağırlıklı yani biraz daha Obradovic’in sistemine daha yakın bir basketbol olacak bu sene sahada. Savaşan, savunmada sert olan ve ilk önce oradaki ivmeyle hücumda da doğru ve akıllı basketbolla oynayan bir takım olacak. Zaten transfer buna da yönelik.  Belki transferleri Djordjevic yapmadı ama sonuçta beraber oynamış isimler var; Danilo Barthel, Booker, Guduric(milli takımda). Bunların hepsi avantaj.”
  • “Sürekli konuşarak, toplantılarla daha kısa sürede alışma süreci olacaktır. Bu sene daha çok savunma yapan, sert olan, tabiri caizse kavga eden bir takım olacak.  Fenerbahçe’ye de bu yakışıyor, böyle bir takım olması lazım. Sahada taraftarımız da camiamız da, kulübümüz de böyle bir takım görmek istiyor. Bu sene de bunu yansıtmak için elimizde gelen her şeyi yapacağız. Ben hocamızın tavrından çok memnunum. Biraz tabii tarzını Obradovic’e de benzetiyorum. Saha içinde sert, dışarıda çok yakın; her şeyi konuşabildiğiniz, rahatça sohbet edebildiğiniz, derdinizi anlatabildiğiniz bir hoca. İnşallah başarılı olacağız. Heyecanlıyız tabii ki… Yeni bir takım, yeni bir sezon… Çok keyifliyim, şu ana kadar her şey çok iyi. Maçlara da güzel başladığımız zaman her şey çok daha iyi olacak.”

“Fenerbahçe Her Zaman Final Four’u Hedefliyor”

  • Sertaç’ın Barcelona’ya gidişi çok önemli, tebrik etmek lazım. Türk basketbolu açısından çok önemli ve değerli. İnşallah orada da hem Türkiye’yi hem de kendisini çok güzel bir şekilde temsil eder ki edeceğini inanıyorum. Ona şimdiden başarı dileklerimi iletiyorum. Avrupa basketboluna baktığımızda çoğu takım kendi kadrosunu korumaya çalıştı. Efes sadece bir transfer yaptı, diğer oyuncular kaldı. Çoğu takımda bu böyle oldu. Yine zorlu maçlar olacak. Monaco tehlikeli ve iyi bir takım. Barcelona ve Real Madrid öyle. Burada önemli olan bizim sahaya ne yansıtacağımız. Fenerbahçe her zaman en üst seviyededir ve birinciliğe, şampiyonluğa, Final-Four’a oynuyor. Geçen sene kötü başlasak bile o karakteri sahaya koyduğumuz zaman her takımı hem içeride hem de dışarıda rahatça yendiğimizi biliyoruz, bunu gösteriyoruz. Bu sene de bu mantalitede devam edeceğiz.”