30 Nisan 2024

Zeljko Obradovic:” Takım ve Ben Maksimumu Vermek Zorundayız”

Partizan Belgrad‘ın yeni baş antrenörü Zeljko Obradovic, Bhbasket’e verdiği röportajda Partizan’a dönüşünü, diğer Milli Takımlardan ve NBA‘den gelen teklifler hakkında açıklamalarda bulundu.

Obradovic, 1991 yılında koçluk kariyerine başlama fırsatı bulduğu Partizan’a geri dönme fırsatı yakaladığı için müteşekkir olduğunu söyledi. Efsanevi koç, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“O zamanlar işler farklıydı çünkü 1991’de bir gecede koç oldum. Oturdum, düşündüm ve en sevdiğim kulübe dönmekten daha iyi bir motivasyon olmadığı sonucuna vardım. 28 yıldır yurt dışında yaşıyorum. Eve gitmek ve yakın insanlarla çevrili olmak içimde bir şeylerin kıpırdamasına neden oldu. Elbette en önemli şey Partizan için olan aşkım.”

BasketNews

Eski Sırp oyuncu ve teknik direktör Partizan’a dönmesinin teknik direktörlük kariyeri için herhangi bir risk oluşturmadığını düşünüyor:

“Sevgiyle ve sıkı bir istekle çalıştığınızda risk görmüyorum. Risk, birinin düşünmesidir. Takım ve ben maksimumuzu vermek zorundayız. Her zaman bunun üzerinde ısrar edeceğim. Bu hamlede riskli bir şey görmüyorum. Geçmişe bakmıyorum ve bu benim için yeni bir başlangıç.”

BasketNews

EuroLeague Adriyatik Ligi’ne Daha Sıcak Yaklaşmalı”

Basketbol uzmanı, sadece bir Balkan takımının yer aldığı EuroLeague ve modern EuroLeague’deki karar alma süreci hakkında da düşüncelerini aktardı:

“Euroleague, Adriyatik Ligi’ne daha sıcak yaklaşmalı. Belgrad iki temsilci için potansiyele sahip, Kızıl Yıldız ve Partizan. Tabii ki ABA ligindeki diğer takımların da buna hakkı var. Bu bölgelerden daha fazla kulübün EuroLeague’de oynamasından çok mutlu olurum. EuroLeague’den bahsettiğimizde, her şeye karar veren 11 kulüpten bahsediyoruz. Umarım bu da değişir. Spor ve ekonomik yönlerin önemli olduğu açıktır. EuroLeague kulüplerin devamlılığını sağlamak ve bir veya iki yıl sonra yok olmamalarını istiyor.”

BasketNews

“Milli Takımda Oynamak En Büyük Onurdur”

Zeljko, potansiyel olarak bir Milli Takıma koçluk yapma ve her zaman ülkelerini temsil etmek istemeyen oyuncular hakkındaysa şunları söyledi:

“Birçok Milli Takım’a liderlik etme teklifi aldım. Herkese, kendimi ülkem dışında başka Milli Takımların yedek kulübesinde görmemelerini söyledim. Bu hikaye benim için 2005’te bitti. Oyunculara gelince bu bireyseldir ve olmamalı. Ancak bu yaz, NBA finallerinde oynayan üç Amerikalı oyuncu gibi harika örneklerimiz var. Bitirdikten sonra uçağa bindiler ve kendilerini milli takımın emrine verdiler. Pau Gasol hazır olmak için Barselona’ya döndü. Milli takım için oynamanın herhangi bir oyuncu için en büyük onur olduğunu biliyorum.”

BasketNews

“NBA’den Ciddi Teklif Almadım”

Avrupa’nın efsanevi teknik direktörü NBA’den gelen teklifleri ve ligin Avrupalı ​​teknik direktörlere bakışını da değerlendirdi:

“Hiçbir zaman ciddi teklifler olmadı. Bir yıl görüşmeye davet edildim. Hakkımda her şey bilindiği için bu tür görüşmeleri kabul etmiyorum. Detroit’in 2012’de Itoudis ile yaptığı antrenmanları izledik. Dumars’ın daveti üzerine gittik. Harika bir organizasyondan benim için çok büyük bir deneyimdi.”

BasketNews