30 Nisan 2024

Danilo Gallinari: “Olimpia Milano’ya Dönmek Harika Bir Kariyerin Prestijli Kapanışı Olur”

Danilo Gallinari, 2011’deki küçük bir ara dışında 2008’den beri İtalya’dan uzakta profesyonel kariyerini sürdürüyor. Babası Vittorio, Olimpia Milano’daki görevini sürdürürken, şu anda 33 yaşındaki Gallinari, okyanusun diğer tarafında başarıyı yakaladı.  

Şu ana dek NBA kariyerinde 5 farklı takımda forma giyen İtalyan milli basketbolcu Corriere della Sera’ya verdiği demeçte kariyerinin gidişatı ve Olimpia Milano’ya duyduğu aşkla ilgili konuştu.  

Geçtiğimiz sezon Atlanta Hawks başarılı bir sezonu geride bırakan İtalyan oyuncu, takımının performansından fazlasıyla memnun görünüyordu:

“Şampiyonluğa yaklaştığımız için NBA’i şok ettik. Bir NBA yüzüğünü kazanacağıma inanıyorum. Bu benim için bir meydan okuma. Tabii ki, daha da zorlaşıyor.”

BasketNews

NBA’deki geleceği hakkında konuşan 33 yaşındaki forvet şu ifadeleri kullandı:

“Bir sözleşmem var, ancak NBA’de asla hiçbir şeyden emin değilsiniz. Şu anki deneyimlerden öğrendim, biliyorum ki her şey olabilir.”

BasketNews

NBA’e gittiği için pişmanlık duymadığını dile getiren Danilo Gallinari, Olimpia Milano’nun kendisi için özel bir yeri olduğunu şu sözlerle vurguladı:

“NBA’e gittiğim için pişman değilim. Tabii ki, Armani Milan ile geçirdiğim zaman aklıma geliyor. Babamın kupalarına bakıyorum, İtalya ve Avrupa’da ne kadar kazanacağımı hayal ediyorum. Sevdiğim takım: bu da bir rüya”.

BasketNews

Kariyerinin son döneminde çok sevdiği Olimpia Milano formasını tekrar giymek istediğini ifade eden İtalyan oyuncu şunları söyledi:

“Bu harika bir kariyerin prestijli bir kapanışı olur. Ama henüz zamanı değil.”

BasketNews