30 Nisan 2024

Ömer Faruk Yurtseven ve Şehmus Hazer Yaz Ligi’nde Boy Gösterecek

Ömer Faruk Yurtseven ve Şehmus Hazer NBA Yaz Ligi’nde Miami Heat ve Cleveland Cavaliers formalarıyla boy gösterecek.

Geçtiğimiz sezon ortasında Miami Heat ile sözleşme bir buçuk sezon için garanti olmayan sözleşme imzalayan Ömer Faruk Yurtseven NBA Yaz Ligi’nde kontrat bulmak için mücadele edecek.

Miami Herald’dan Anthony Chiang’ın haberine göre Miami Heat Ömer Faruk için 1.5 milyon dolarlık opsiyonunu kullanmadı. Fakat buna rağmen milli oyuncu Miami’nin NBA Yaz Ligi kadrosunda yer alacak. Böylece serbest kalan Ömer Faruk Yurtseven yaz liginde sergileyeceği performansa göre NBA’de kontrat kovalayacak.

Milli oyuncu NBA’de kontrat bulamaması halinde yoluna G League’de devam etmek istiyor. Geçtiğimiz sezonun büyük bölümünde Oklahoma City Blue forması giyen Ömer Faruk süre aldığı 14 karşılaşmada 15.2 sayı, 9.4 ribaunt, 1.5 asist ve 1.4 blok ortalamaları yakalamıştı.

Beşiktaş Icrypex ve milli takımın genç yıldız adayı Şehmus Hazer de NBA Yaz Ligi’nde Cleveland Cavaliers forması giyecek. Cleveland Cavaliers ile Houston Rockets NBA Yaz Ligi’nin Las Vegas ayağında 8 Ağustos günü karşı karşıya gelecek. Bu sayede geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ın başarısında büyük pay sahibi olan Alperen Şengün ve Şehmus Hazer ikilisi ilk kez birbirine rakip olacak.