30 Nisan 2024

FIBA Şampiyonlar Ligi Play Off: Telekom Bonn – Strasbourg Önizleme

FIBA Şampiyonlar Ligi Play Off heyecanı devam ederken sezonun flaş ekiplerinden Telekom Bonn, evinde Strasbourg’u konuk edecek.

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Play Off heyecanı, serilerin üçüncü maçları ile devam ediyor. İlk 2 maçta her iki takımın da birer galibiyet aldığı eşleşmede Telekom Bonn, üçüncü maça favori olarak çıkıyor. Ev sahibi, iç sahada ağırladığı Strasbourg karşısında sürpriz bir mağlubiyet alarak taraftarlarını üzmüştü. Fakat ikinci karşılaşmada Fransa’da rakibini devirerek durumu eşitlemeyi başardılar. Serinin üçüncü maçında, iç sahada tekrar favori konumda parkeye çıkacaklar. Strasbourg karşısında hata yapmadıkları taktirde, üçüncü maçı kazanarak turlamak en muhtemel sonuç olarak görülüyor. Strasbourg ise, deplasmanda bir kez daha sürpriz yaparak turu geçme derdinde.

Telekom Bonn Sürpriz İstemiyor

Alman ekibi, bu sezon hem ligde hem de Avrupa’da oldukça keskin bir başarı elde etti. Özellikle iç sahada yüksek skorlu oyunu ile dikkat çeken ev sahibi, bu bağlamda üçüncü maçta işi bitirmeye çalışacak. Serinin ilk maçında büyük şok yaşamalarının ardından toparlamayı da bildiler. Fransa’da rakiplerini 10 sayı farkla mağlup ederek, seriyi üçüncü maça taşıdılar. İç sahada sürpriz bir yenilgi almalarına rağmen TJ Shorts liderliğinde rakibini sürklase etmeye çalışacaklar. Strasbourg’a mağlup olduktan sonra 2 lig ve bir de Avrupa maçına çıktılar. Üç maçı da kazandılar. Özellikle hafta sonunda Bayreuth’u 42 sayıda tutarak müthiş bir savunma performansı gösterdiler. Strasbourg karşısında ilk 2 maçta hücum tempolarının tıkandığını gördük. Yine iyi bir savunma ile, seriyi bitirme peşinde olacaklar.

Strasbourg Bir Sürpriz Daha Yapabilir mi?

Fransız ekibi Strasbourg tarafına baktığımızda ise dengesiz bir performans söz konusu. Bonn’u ilk maçta yenmelerinin ardından Fransa Ligi’nde 93 sayı yiyerek mağlup olmuşlardı. Ardından geçen hafta serinin ikinci maçını da kaybettiler. Hafta sonu ise Dijon karşısında 93-75’lik skorla galip gelen taraf oldular. Çok dalgalı bir performans sergiledikleri sezon genelinde, Telekom Bonn karşısında sürpriz arayacaklar. Her ne kadar işleri zor gözükse de, serinin ilk maçını kazanmanın verdiği özgüven ile sürprize açık bir maça çıkacaklar.