30 Nisan 2024

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne Mart Ayında Devam Edilmesi Planlanıyor

Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinin ardından futbol ile beraber basketbol da diğer tüm spor müsabakaları gibi Mart ayına kadar ertelenmişti.

Beklenmedik bir gelişme olmazsa Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘ne Mart ayında devam edilmesi bekleniyor.

Ancak ligin ne şekilde, hangi koşullarda devam edeceği organizasyonda yer alan ve depremden ciddi şekilde etkilenen Gaziantep‘in durumuna bağlı.

Öncelikli soru güneydoğu ekibinin devam edip etmeyeceği elbette… Eğer devam etmeye karar verirlerse, bu sefer de iç saha maçlarını hangi şehirde oynayacakları sorusu olacak ki bu konuda biliyorsunuz daha önce Bursaspor tesislerini açma önerisinde bulunmuştu. Eğer olumsuz karar alınıp devam etmeyecek olurlarsa büyük olasılıkla hakları gelecek sezon devam edecek şekilde dondurulacak, yani düşme prosedürünün nasıl uygulanacağı sorusu gündeme gelecek; bir takım mı düşecek yoksa Gaziantep devam etse etmese de düşme kalkacak ve İspanya ile Fransa gibi biz de 18 takımla takımla mı oynayacağız ligi…

Gaziantep halihazırda çıktığı 18 maçtan 6 tanesini kazanabildi ve Konyaspor artı Beşiktaş ile beraber son 2 sıraları paylaşan ekiplerden biri konumunda. Dolayısıyla ligin kaderini, gidişatı belirleyecek takımlardan biri konumundalar. Ayrıca ligde böyle kötü durumda olmalarına rağmen FIBA Europe Cup’da favorilerden biri olduklarını belirtmek lazım ki Top 16 grubunda şuana kadar maç kaybetmediler ve lider olarak çeyrek final biletini de kapmışlardı. Tabiki ligden çekilmeleri ve haklarının dondurulması demek, o kupada da yola devam edemeyecekleri anlamına gelecek.

Şehrin mevcut durumda takımı desteklemesinin mümkün olmadığını, oyuncuların da yaşananlardan sonra basketbola konsantre olmakta zorlanacağını düşündüğümüzde işleri çok zor olacak eğer devam ederlerse. Açıkçası takımın zaten düşme hattında yer aldığının da altını çizerek bu mental zorlukla devam edip ligde kalabilmeleri bence mümkün olmaz… Bu nedenle yönetimin TBF ile anlaşıp haklarını dondurarak ligden çekilmesi, yani futbolda Hatayspor ve Malatyaspor’un sergilediğini örnek alması doğru bir hamle olacaktır.